Lazactatár

Adagok: 4
Elkészítési idő: 45 Perc
Nehézségi fok: Könnyű
Hozzávalók
Hozzávalók:
  • Lazactatár:
  • 300 g Gourmet lazac carpaccio
  • 1 csokor metélőhagyma
  • 50 g Gourmet szárított olívabogyó
  • Rouille mártás:
  • 100 g Lomee majonéz
  • 1 tk. Gourmet tengeri só
  • 0.3 g Gourmet őrölt sáfrány
  • 1 gerezd finomra aprított fokhagyma
  • Egyéb:
  • 1 darab Gourmet kemencében sütött baguette
  • 12 darab Almare Seafood szardella
  • ízlés szerint metélőhagyma a tálaláshoz

Elkészítés:

Elkészítés

1. A lazacot nagyon finomra vágjuk és összekeverjük a szintén
finomra vágott metélőhagymával, valamint a durvára aprított,
szárított olívabogyóval. A keveréket 30 percre a hűtőbe tesszük.

2. A rouille mártáshoz az összes hozzávalót összekeverjük és
rövid ideig pihentetjük. Az elősütött baguette-et a csomagoláson
szereplő útmutatásnak megfelelően sütőben megsütjük.

3. Ízlés szerint rouille mártást simítunk a tányérokra. A lazactatárt 4 ételformázó gyűrűbe töltjük, egyesével a tányérokra
helyezzük, majd a gyűrűket eltávolítjuk. A tatárt szardellával
és metélőhagymával díszítjük.

4. A baguette-et felszeletelve kínáljuk a lazactatárhoz.