
Lazactatár
Adagok:
4
Elkészítési idő:
45
Perc
Nehézségi fok:
Könnyű
Hozzávalók
Hozzávalók:
- Lazactatár:
- 300 g Gourmet lazac carpaccio
- 1 csokor metélőhagyma
- 50 g Gourmet szárított olívabogyó
- Rouille mártás:
- 100 g Lomee majonéz
- 1 tk. Gourmet tengeri só
- 0.3 g Gourmet őrölt sáfrány
- 1 gerezd finomra aprított fokhagyma
- Egyéb:
- 1 darab Gourmet kemencében sütött baguette
- 12 darab Almare Seafood szardella
- ízlés szerint metélőhagyma a tálaláshoz
Elkészítés:
Elkészítés1. A lazacot nagyon finomra vágjuk és összekeverjük a szintén
finomra vágott metélőhagymával, valamint a durvára aprított,
szárított olívabogyóval. A keveréket 30 percre a hűtőbe tesszük.
2. A rouille mártáshoz az összes hozzávalót összekeverjük és
rövid ideig pihentetjük. Az elősütött baguette-et a csomagoláson
szereplő útmutatásnak megfelelően sütőben megsütjük.
3. Ízlés szerint rouille mártást simítunk a tányérokra. A lazactatárt 4 ételformázó gyűrűbe töltjük, egyesével a tányérokra
helyezzük, majd a gyűrűket eltávolítjuk. A tatárt szardellával
és metélőhagymával díszítjük.
4. A baguette-et felszeletelve kínáljuk a lazactatárhoz.