Mini calzone

Adagok: 4
Elkészítési idő: 40 Perc
Nehézségi fok: Közepes
Hozzávalók
Hozzávalók:
  • 100 g MILFINA holland gouda sajt, darabolt
  • 1 csomag CUCINA NOBILE pizzatészta paradicsomszósszal
  • 1 db NATUR AKTIV bio tojás
  • 3 ek MILFINA 3,5 % zsírtartalmú tej

Elkészítés:

Elkészítés

A gouda sajtot sajtreszelő segítségével finomra reszeljük. A pizzatésztát kinyújtjuk, és szaggatóval 8-10 darab, kb. 10 cm átmérőjű pizzát szúrunk ki belőle. Ezeket sütőpapírral bélelt sütőlemezre helyezzük, és a sütőt alsó/felső sütési módban 220 °C-ra (légkeverés esetén 200 °C-ra) előmelegítjük. A pizzakorongokat megkenjük 1-1 teáskanál paradicsomszósszal úgy, hogy 0,5 cm a külső szélén szabadon maradjon.

Ezután elosztjuk rajtuk a reszelt sajtot, és ízlés szerinti feltéttel borítjuk (pl. sonkával, szalámival, tonhallal, hagymával, koktélparadicsommal, paprikával, mozzarellával, friss zöldfűszerekkel, stb.).

A tojást szétválasztjuk, a fehérjéből habot verünk. Ezzel alaposan bekenjük a pizzák szélét, és mint a nagy calzone esetén, a tésztát összehajtjuk. A széleket villa segítségével alaposan lezárjuk és összenyomjuk. A tojássárgáját összekeverjük a tejjel, és vékonyan megkenjük a calzone tetejét. A sütőlemezt a pizzákkal az előmelegített sütőbe helyezzük, és a középső sínen kb. 12-15 perc alatt aranybarnára sütjük.

Tipp „kicsi angyalkákhoz": a megmaradt tésztából kis fejeket formázunk, és ezeket sütés előtt kevés tojásfehérjével a calzone egyenes felére rögzítjük.