Mozzarellás paradicsommal töltött leveles tészta kosárkák

Adagok: 4
Elkészítési idő: 30 Perc
Nehézségi fok: Könnyű
Hozzávalók
Hozzávalók:
  • 1 csomag Backetteria leveles tészta
  • 12 Mozzarella Bambini
  • 8 koktélparadicsom
  • 4 ág bazsalikom
  • 1 Natur Aktiv bio tojás
  • 40 ml Milfina tejszín
  • Le Gusto őrölt szerecsendió
  • Le Gusto só
  • Le Gusto bors

Elkészítés:

Elkészítés

A leveles tésztát kinyújtjuk, és késsel vagy derelyevágóval 4 darab, egyenként körülbelül 10 cm nagyságú négyzetre vágjuk. Sütőpapírból szintén körülbelül 11 cm-es négyzeteket vágunk, a tésztadarabokat ráhelyezzük, és 4 muffinformába tesszük, amelyekbe enyhén belenyomkodjuk.

A mozzarellagolyók levét leöntjük, és 3-3 darabot elosztunk a kosárkákban. A paradicsomokat megmossuk, elfelezzük, és a kosárkákat megöltjük 4-4 fél paradicsommal. A bazsalikomot megmossuk, néhány levelet félreteszünk a díszítéshez, a maradékot pedig apróra vágjuk, és a paradicsomra szórjuk. A tojást egy tálban felverjük, hozzákeverjük a tejszínt, végül sóval, borssal és szerecsendióval ízesítjük.

A tojásos-tejszínes keveréket a leveles tészta kosárkákba töltjük, és alsó/felső sütés esetén 210 °C-ra, légkeverés esetén 190 °C-ra előmelegített sütőbe helyezzük 20 percre.  Ezután kivesszük, és dekoratívan elrendezett bazsalikomlevelekkel tálaljuk.