
Mozzarellás paradicsommal töltött leveles tészta kosárkák
- 1 csomag Backetteria leveles tészta
- 12 Mozzarella Bambini
- 8 koktélparadicsom
- 4 ág bazsalikom
- 1 Natur Aktiv bio tojás
- 40 ml Milfina tejszín
- Le Gusto őrölt szerecsendió
- Le Gusto só
- Le Gusto bors
Elkészítés:
ElkészítésA leveles tésztát kinyújtjuk, és késsel vagy derelyevágóval 4 darab, egyenként körülbelül 10 cm nagyságú négyzetre vágjuk. Sütőpapírból szintén körülbelül 11 cm-es négyzeteket vágunk, a tésztadarabokat ráhelyezzük, és 4 muffinformába tesszük, amelyekbe enyhén belenyomkodjuk.
A mozzarellagolyók levét leöntjük, és 3-3 darabot elosztunk a kosárkákban. A paradicsomokat megmossuk, elfelezzük, és a kosárkákat megöltjük 4-4 fél paradicsommal. A bazsalikomot megmossuk, néhány levelet félreteszünk a díszítéshez, a maradékot pedig apróra vágjuk, és a paradicsomra szórjuk. A tojást egy tálban felverjük, hozzákeverjük a tejszínt, végül sóval, borssal és szerecsendióval ízesítjük.
A tojásos-tejszínes keveréket a leveles tészta kosárkákba töltjük, és alsó/felső sütés esetén 210 °C-ra, légkeverés esetén 190 °C-ra előmelegített sütőbe helyezzük 20 percre. Ezután kivesszük, és dekoratívan elrendezett bazsalikomlevelekkel tálaljuk.