Narancsos madársaláta gránátalmával

Adagok: 4
Előkészítési idő: 20
Nehézségi fok: Könnyű
Hozzávalók
Hozzávalók:
  • 200 g madársaláta
  • 2 szem narancs
  • 1 szem gránátalma
  • 2 ek Osana napraforgóolaj
  • 2 ek Lomee almaecet
  • 1 tk barna cukor

Elkészítés:

Elkészítés

Tisztítsuk, majd alaposan mossuk meg a madársalátát. Hámozzuk meg a narancsot, és a fehér hártyát gondosan távolítsuk el róla. Ezután filézzük a narancsot (a gyümölcs húsát a gerezdeket elválasztó hártyából egészben szedjük ki), majd az elkészített narancsfiléket keverjük a salátához.
A gránátalmát a munkalapon erőteljesen görgessük és gyúrjuk át, hogy magjai és a gyümölcs húsa könnyebben elváljanak. Ezután felezzük el a gránátalmát, és magjait osszuk el a salátán. Az öntethez keverjük el az ecetet az olajjal, majd öntsük a salátára.


Tipp:
A narancs filézésekor a legfontosabb természetesen egy éles kés!