Narancsos sárgarépa leves

Adagok: 4
Előkészítési idő: 60
Nehézségi fok: Könnyű
Hozzávalók
Hozzávalók:
  • 2 fej vöröshagyma
  • 500 g Natur Aktiv bio sárgarépa
  • 4 szem burgonya
  • 2 ek Castello extraszűz olívaolaj
  • 800 ml zöldségleves
  • 4 szem narancs
  • 20 g Happy Harvest mag, típus: fenyőmag
  • 6 ek Milfina habtejszín
  • 4 ág Milfina tejföl
  • 4 ág kakukkfű
  • Le Gusto Fűszermalom só
  • Le Gusto Fűszermalom bors

Elkészítés:

Elkészítés

A hagymát, sárgarépát és burgonyát hámozzuk meg, majd vágjuk apró kockákra. Egy kevés olívaolajban pároljuk meg, majd öntsük fel a zöldséglevessel, és az egészet kb. 20 percig hagyjuk lassú tűzön főni.
A fenyőmagokat zsírmentes serpenyőben - alacsony fokozaton - pirítsuk enyhén barnára.
Pürésítsük a levest, majd adjuk hozzá két narancs reszelt héját és a négy narancs levét. Ízlés szerint fűszerezzük sóval és borssal.
Ezután még egyszer rövid ideig pürésítsük, és adjuk hozzá a habtejszínt.
A levest szedjük leveses tányérra, majd tegyünk rá egy evőkanál tejfölt, ezután a száráról lecsipkedett kakukkfű levelekkel és a pirított fenyőmagokkal tálaljuk.

Tipp:
A narancslé préselésekor fontos, hogy a narancsot előzetesen erőteljesen görgessük/hengergessük, ez fokozza a kipréselhető narancslé mennyiségét.