
Overnight Oats (egyéjszakás zabkása) kivivel és málnás chia maggal
- 80 g Knusperone különlegesen finom zabpehely
- 150 ml Natur Aktiv bio szójaital
- 1 db Natur Aktiv biobanán
- 50 g málna
- 30 ml víz
- 1 tk juharszirup
- 3 ek bio chia mag
- 40 g Gourmet gyümölcsös müzli mogyoróval és magokkal
- 1 db kivi
- 1 db 500 ml űrtartalmú zárható tetejű üveg vagy befőttesüveg
Elkészítés:
ElkészítésKeverjük össze a zabpelyhet és a szójatejet, majd öntsük egy tálba. A banánt vágjuk félbe. Az egyik felét egy villa segítségével törjük össze, és adjuk hozzá a zabpelyhes-szójás masszához. A másik fél banánt vágjuk karikákra. A málnát, a vizet és a juharszirupot pürésítsük, és keverjük hozzá a chia magot. A zabpelyhes massza felét töltsük befőttesüvegbe, és rakjuk rá a karikázott banánt. Következő rétegként töltsük rá a málnás masszát, végül fejezzük be a zabpelyhes massza másik felével. Az üveget zárjuk le és éjszakára tegyük hideg helyre. Reggel a mogyorós-gyümölcsös müzlit egy serpenyőben szárazon pirítsuk meg, a karikákra vágott kivivel együtt rétegezzük az üvegbe, és az overnight oats, azaz „egyéjszakás zabkása” reggelit frissen fogyaszthatjuk.
TIPP: A kivi nem színeződik el felszeletelést követően, így tökéletesen alkalmas díszítésnek.