Palacsintatekercsek lazaccal és kaporkrémmel

Adagok: 4
Elkészítési idő: 20 Perc
Nehézségi fok: Közepes
Hozzávalók
Hozzávalók:
  • 250 ml MILFINA 3,5 % zsírtartalmú tej
  • 125 g ARANYKALÁSZ búzaliszt
  • 2 db NATUR AKTIV bio tojás
  • 40 g MILFINA teavaj
  • 200 ml MILFINA tejföl
  • 1 ek citromlé
  • 2 ek kapor
  • 1/4 tk LE GUSTO só
  • LE GUSTO bors
  • 200 g ALMARE SEAFOOD füstölt lazac

Elkészítés:

Elkészítés

A tejet, lisztet és tojásokat alaposan összekeverjük, és sima tésztává dolgozzuk. Sóval és borssal ízesítjük, végül rövid ideig állni hagyjuk. Teflonserpenyőben a vajból nagyjából 10 grammot felmelegítünk, és a tészta körülbelül negyedéből palacsintát sütünk benne. Ezt még háromszor megismételjük, amíg a tészta elfogy. A megsült palacsintákat hagyjuk teljesen kihűlni.

Ezután a tejfölt, citromlét és kaprot összekeverjük, sóval és borssal ízesítjük.

A kihűlt palacsintákat megkenjük a kaporkrémmel, ráfektetjük a füstölt lazacszeleteket, végül feltekerjük. Minden tekercsből 2-3 cm vastag szeleteket vágunk, és dekoratívan elhelyezzük egy tányéron. A megmaradt tejföllel díszítjük, végül tálaljuk.