Pikáns avokádókrém (guacamole)

Adagok: 0
Előkészítési idő:
Hozzávalók
Hozzávalók:
  • 2 darab nagy, érett avokádó
  • chili paprika
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 darab paradicsom
  • 1 csomag metélt zöldhagyma
  • 2 evőkanál Sunny Hills citromlé
  • 1 evőkanál friss, vágott korianderzöld
  • Le Gusto só, bors
  • reszelt citromhéj

Elkészítés:

Elkészítés

Ennek a mexikói konyhából származó mártogatósnak a fő alkotórésze az avokádópüré. Többféle ízesítéssel a guacamolét köretként vagy fűszeres salsa szószként fogyasztják taco chipshez.

Elkészítés:

Az avokádókat meghámozzuk, kimagozzuk, és húsát összetörjük. A hozzávalókból ízlés szerint adunk hozzá. A guacamolét lehetőleg rövid időn belül fogyasszuk el.

Lefedve hűtőszekrényben kb. 1 óra hosszan tárolható, a citrommal történő megcsepegtetés segít megelőzni a bebarnulást.

Jó étvágyat kívánunk!