Pikáns mangó chutney

Adagok: 2
Előkészítési idő:
Hozzávalók
Hozzávalók:
  • 2 darab mangó
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 fej hagyma
  • 4 darab piros pepperóni
  • 100 g mazsola
  • 2 evőkanál méz
  • 250 ml gyümölcsecet
  • 100 g barna nádcukor
  • Le Gusto só, bors curry és gyömbér, de ízlés szerint keleties fűszerekkel
    is finomíthatja.

Elkészítés:

Elkészítés

Először meghámozzuk a két mangót, a gyümölcshúst (kb. 500 g) leválasztjuk a magról, és kb. 1 cm nagyságú kockákra vágjuk. Ezután a fokhagymagerezdeket és a hagymát szintén meghámozzuk, és finomra aprítjuk. A mazsolát forró víz alatt megmossuk és lecsepegtetjük. A gyömbért vékonyan meghámozzuk, finom szeletekre vágjuk, végül a pepperóniból eltávolítjuk a magokat és a szárát, és apró darabokra szeleteljük. Az összes hozzávalót beletesszük egy edénybe, és a barna nádcukorral valamint a mézzel összekeverjük. A masszát egy éjszakán keresztül hagyjuk összeérni.
 
Másnap mindezt alacsony tűzön körülbelül 30 perc alatt összefőzzük, és apránként hozzácsepegtetjük az ecetet. A sót, borsot és curryt csak 5 perccel a főzési idő vége előtt adjuk hozzá. A chutneyt tálalhatjuk forrón és hidegen is.
 
Ha szeretné a mangó chutneyt hosszabb időn keresztül tárolni, akkor még forrón öntse egy előmelegített üvegbe, és rögtön zárja le. Ezután az üveget rövid ideig állítsa fejtetőre, majd ezt követően tárolja hűvös helyen.

Jó étvágyat kívánunk!