Piros paprika pesto

Adagok: 4
Előkészítési idő: kb. 30 perc
Nehézségi fok: Könnyű
Hozzávalók
Hozzávalók:
  • 3 kápia paprika
  • 70 g Cucina Nobile Grana Padano
  • 50 g Happy Harvest fenyőmag
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 50 ml Castello olívaolaj extra szűz
  • Le Gusto Fűszermalom só
  • Le Gusto Fűszermalom bors

Elkészítés:

Elkészítés

Vágjuk ketté a paprikákat és távolítsuk el a magházat. A felezett paprikákat vágott oldalukkal lefelé helyezzük egy sütőlapra, és nyomkodjuk le. A sütőben felső sütéssel, a legfelső sínen süssük meg. Eközben reszeljük durvára a Grana Padano sajtot, és vágjuk apróra a fokhagymát. Amikor a paprikák szélükön enyhén megfeketednek, vegyük ki a sütőből, és hagyjuk kihűlni. Ezután távolítsuk el a paprika héját.

A meghámozott paprikadarabokat és a reszelt Grana Padano sajtot tegyük egy tálba, majd adjuk hozzá a fenyőmagot és a fokhagymát. Engedjük fel olívaolajjal, ízesítsük sóval és borssal, majd az egészet rúdmixerrel pépesítsük. Figyelem: A pestót ne pépesítsük túl finomra, maradjon apró szemcsés! Tetszés szerinti önthetünk még hozzá némi olajat, majd az egészet helyezzük csavarzáras üvegbe. A pesto hűtőszekrényben kb. 1 hétig áll el.