Pisztrángos - túrós spenóttekercs

Adagok: 4
Előkészítési idő: 50
Nehézségi fok: Közepes
Hozzávalók
Hozzávalók:
  • 450 g Gartengold leveles spenót (mélyhűtött)
  • 3 Goldland tojás
  • 150 g Milfina tehéntúró
  • 250 g Almare pisztrángfilé (alternatív megoldásként 250 g skandináv füstölt lazac)
  • Le Gusto Fűszermalom só
  • Le Gusto Fűszermalom bors
  • Le Gusto szerecsendió

Elkészítés:

Elkészítés

Olvasszuk fel a spenótot, majd alaposan nyomkodjuk ki. A spenótot és a tojást pépesítsük, majd ízesítsük sóval, szerecsendióval és borssal. Alsó - felső fűtés mellett melegítsük elő a sütőt 180 °C-ra (légkeverés esetén 160 °C-ra).

A spenótos masszát vékony rétegben oszlassuk el egy sütőpapírral borított sütőlapon, és süssük 8 percig, majd hagyjuk kihűlni. A tehéntúrót és a pisztrángfilét pépesítsük robotgépben (mixer), keverjük simára, kenjük vékony rétegben a spenótra, majd az egészet göngyöljük fel. Tálalásig tekerjük frissen-tartó fóliába, majd hidegen fogyasszuk.