
Pisztrángos - túrós spenóttekercs
Adagok:
4
Előkészítési idő:
50
Nehézségi fok:
Közepes
Hozzávalók
Hozzávalók:
- 450 g Gartengold leveles spenót (mélyhűtött)
- 3 Goldland tojás
- 150 g Milfina tehéntúró
- 250 g Almare pisztrángfilé (alternatív megoldásként 250 g skandináv füstölt lazac)
- Le Gusto Fűszermalom só
- Le Gusto Fűszermalom bors
- Le Gusto szerecsendió
Elkészítés:
ElkészítésOlvasszuk fel a spenótot, majd alaposan nyomkodjuk ki. A spenótot és a tojást pépesítsük, majd ízesítsük sóval, szerecsendióval és borssal. Alsó - felső fűtés mellett melegítsük elő a sütőt 180 °C-ra (légkeverés esetén 160 °C-ra).
A spenótos masszát vékony rétegben oszlassuk el egy sütőpapírral borított sütőlapon, és süssük 8 percig, majd hagyjuk kihűlni. A tehéntúrót és a pisztrángfilét pépesítsük robotgépben (mixer), keverjük simára, kenjük vékony rétegben a spenótra, majd az egészet göngyöljük fel. Tálalásig tekerjük frissen-tartó fóliába, majd hidegen fogyasszuk.