
Quinoás saláta
- 300 ml víz
- 1 csipet Le Gusto só
- 125 g Natur Aktiv bio quinoa mix
- 10 db hüvelyes zöldborsó
- 100 g Gartengold zöldborsó (fagyasztott)
- 2 salátaszív
- 200 g Lyttos Könnyű feta- vagy kecskesajt, fajta: feta
- 1/2 gránátalma
- 1 avokádó
- 4 ek Lomee almaecet
- 3 ek Minos extra szűz olívaolaj
- 1 ek folyékony akácméz
- Le Gusto só
- Le Gusto bors
Elkészítés:
ElkészítésA vizet a sóval felforraljuk. A quinoát vízben leöblítjük, és a forrásban lévő vízbe tesszük. Nagyon alacsony hőfokon körülbelül 20 percig főzzük. A főzési idő letelte után kihűtjük.
A hüvelyes zöldborsót megmossuk, apró rombuszokra vágjuk, és a borsóval együtt rövid ideig felforraljuk. Hideg vízzel leöblítjük. A salátaszíveket megmossuk, megtisztítjuk, és durva csíkokra aprítjuk. A feta sajtot szintén durvára morzsoljuk. Egy fél gránátalma magjait kivájjuk. Az avokádót hosszában félbevágjuk, magját eltávolítjuk. Húsát kivájjuk a héjából, és vékony szeletekre vágjuk.
Az öntethez a hozzávalókat összekeverjük, majd sóval és borssal ízesítjük.
A salátaszíveket két tányérra rendezzük. A quinoát, feta sajtot, borsót és hüvelyes zöldborsót elosztjuk rajt. Megcsepegtetjük az öntettel, végül megszórjuk a gránátalma magokkal.