Quinoás saláta

Adagok: 2
Elkészítési idő: kb. 30 perc, főzési idő: kb. 20 perc, teljes időszükséglet: kb. 50 Perc
Nehézségi fok: Könnyű
Hozzávalók
Hozzávalók:
  • 300 ml víz
  • 1 csipet Le Gusto só
  • 125 g Natur Aktiv bio quinoa mix
  • 10 db hüvelyes zöldborsó
  • 100 g Gartengold zöldborsó (fagyasztott)
  • 2 salátaszív
  • 200 g Lyttos Könnyű feta- vagy kecskesajt, fajta: feta
  • 1/2 gránátalma
  • 1 avokádó
  • 4 ek Lomee almaecet
  • 3 ek Minos extra szűz olívaolaj
  • 1 ek folyékony akácméz
  • Le Gusto só
  • Le Gusto bors

Elkészítés:

Elkészítés

A vizet a sóval felforraljuk. A quinoát vízben leöblítjük, és a forrásban lévő vízbe tesszük. Nagyon alacsony hőfokon körülbelül 20 percig főzzük. A főzési idő letelte után kihűtjük.

A hüvelyes zöldborsót megmossuk, apró rombuszokra vágjuk, és a borsóval együtt rövid ideig felforraljuk. Hideg vízzel leöblítjük. A salátaszíveket megmossuk, megtisztítjuk, és durva csíkokra aprítjuk. A feta sajtot szintén durvára morzsoljuk. Egy fél gránátalma magjait kivájjuk. Az avokádót hosszában félbevágjuk, magját eltávolítjuk. Húsát kivájjuk a héjából, és vékony szeletekre vágjuk.

Az öntethez a hozzávalókat összekeverjük, majd sóval és borssal ízesítjük.
A salátaszíveket két tányérra rendezzük. A quinoát, feta sajtot, borsót és hüvelyes zöldborsót elosztjuk rajt. Megcsepegtetjük az öntettel, végül megszórjuk a gránátalma magokkal.