Raclette kenyér serpenyőben

Adagok: 6
Elkészítési idő: 30 Perc
Nehézségi fok: Könnyű
Hozzávalók
Hozzávalók:
  • 2 db hagyma, kicsi
  • 1 evőkanál Milfina teavaj
  • egy kevés petrezselyem
  • 200 g szalonna
  • 6 db Natur Aktiv biotojás
  • 6 szelet Frissen a Péktől E - mentes szeletelt rozskenyér
  • 150 g raclette sajt
  • egy kevés Le Gusto só és bors

Elkészítés:

Elkészítés

Melegítsük elő a sütőt 210 °C-ra. A hagymát tisztítsuk meg, és vágjuk vékony szeletekre.

A raclette sajtot reszeljük durvára. A szalonnát egy nagy serpenyőben pirítsuk meg mindkét oldalán, majd vegyük ki a serpenyőből. Ugyanabban a serpenyőben melegítsük meg a vajat, és lassan fonnyasszuk meg benne a hagymát. Aprítsuk fel a petrezselymet, és adjuk a hagymához. Fűszerezzük sóval és borssal, majd vegyük ki a serpenyőből.

A tojásokat óvatosan üssük fel ugyanabba a serpenyőbe, és alacsony hőfokon addig süssük, amíg a fehérje már kemény, de a sárgája még puha. Ezután sózzuk.

Közben pirítsuk barnára a kenyérszeletek mindkét oldalát. Helyezzük a kenyeret sütőlapra, és tegyük rá a szalonnát, a tojást és a hagymát.

Végül szórjuk rá a sajtot, és pirítsuk kb. 5 percig a sütőben, majd borsozzuk.