
Raclette kenyér serpenyőben
- 2 db hagyma, kicsi
- 1 evőkanál Milfina teavaj
- egy kevés petrezselyem
- 200 g szalonna
- 6 db Natur Aktiv biotojás
- 6 szelet Frissen a Péktől E - mentes szeletelt rozskenyér
- 150 g raclette sajt
- egy kevés Le Gusto só és bors
Elkészítés:
ElkészítésMelegítsük elő a sütőt 210 °C-ra. A hagymát tisztítsuk meg, és vágjuk vékony szeletekre.
A raclette sajtot reszeljük durvára. A szalonnát egy nagy serpenyőben pirítsuk meg mindkét oldalán, majd vegyük ki a serpenyőből. Ugyanabban a serpenyőben melegítsük meg a vajat, és lassan fonnyasszuk meg benne a hagymát. Aprítsuk fel a petrezselymet, és adjuk a hagymához. Fűszerezzük sóval és borssal, majd vegyük ki a serpenyőből.
A tojásokat óvatosan üssük fel ugyanabba a serpenyőbe, és alacsony hőfokon addig süssük, amíg a fehérje már kemény, de a sárgája még puha. Ezután sózzuk.
Közben pirítsuk barnára a kenyérszeletek mindkét oldalát. Helyezzük a kenyeret sütőlapra, és tegyük rá a szalonnát, a tojást és a hagymát.
Végül szórjuk rá a sajtot, és pirítsuk kb. 5 percig a sütőben, majd borsozzuk.