
Pulykás-mozzarellás falatkák
Adagok:
4
Elkészítési idő:
40
Perc
Nehézségi fok:
Könnyű
Hozzávalók
Hozzávalók:
- 4 db paradicsom
- 250 g Carloni mozzarella sajt
- 500 g pulykamellfilé
- Le Gusto só
- Le Gusto fehér bors
- 1 evőkanál Milfina teavaj
- 16 szelet Aranykalász teljes kiőrlésű szeletelt kenyér
- bazsalikomlevelek a tálaláshoz
Elkészítés:
ElkészítésA sütőt előmelegítjük alsó-felső sütés esetén 200°C-ra (légkeveréses sütőnél 180°C-ra). A mozzarellát felszeleteljük, paradicsomokat megtisztítjuk, megmossuk és felkarikázzuk. A húst leöblítjük, szárazra töröljük, kis szeletekre vágjuk, majd sózzuk és borsozzuk.
A vajat egy serpenyőben felforrósítjuk és erős tűzön a hús minden oldalát megpirítjuk. A kenyérszeleteket megpirítjuk, majd egy pohár segítségével kerek tallérokat vágunk ki belőlük. Egy pirítós tallérra 1-1 szelet sült pulykamellfilét, paradicsomkarikát és mozzarella szeletet helyezünk.
Tepsire helyezve, előmelegített sütőben körülbelül 10 perc alatt készre sütjük. Bazsalikomlevelekkel díszítve tálaljuk.