Pulykás-mozzarellás falatkák

Adagok: 4
Elkészítési idő: 40 Perc
Nehézségi fok: Könnyű
Hozzávalók
Hozzávalók:
  • 4 db paradicsom
  • 250 g Carloni mozzarella sajt
  • 500 g pulykamellfilé
  • Le Gusto só
  • Le Gusto fehér bors
  • 1 evőkanál Milfina teavaj
  • 16 szelet Aranykalász teljes kiőrlésű szeletelt kenyér
  • bazsalikomlevelek a tálaláshoz

Elkészítés:

Elkészítés

A sütőt előmelegítjük alsó-felső sütés esetén 200°C-ra (légkeveréses sütőnél 180°C-ra). A mozzarellát felszeleteljük, paradicsomokat megtisztítjuk, megmossuk és felkarikázzuk. A húst leöblítjük, szárazra töröljük, kis szeletekre vágjuk, majd sózzuk és borsozzuk.

A vajat egy serpenyőben felforrósítjuk és erős tűzön a hús minden oldalát megpirítjuk. A kenyérszeleteket megpirítjuk, majd egy pohár segítségével kerek tallérokat vágunk ki belőlük. Egy pirítós tallérra 1-1 szelet sült pulykamellfilét, paradicsomkarikát és mozzarella szeletet helyezünk.

Tepsire helyezve, előmelegített sütőben körülbelül 10 perc alatt készre sütjük. Bazsalikomlevelekkel díszítve tálaljuk.