Saláta variáció bazsalikomos-joghurtos vinaigrette öntettel

Adagok: 4
Elkészítési idő: 20 Perc
Nehézségi fok: Könnyű
Hozzávalók
Hozzávalók:
  • különféle friss salátalevelek
  • 150 g csiperke gomba
  • 2 db paradicsom
  • 10 db bazsalikomlevél
  • 200 g Milfina natúr joghurt
  • 3 evőkanál Castello olasz ecet (pl. Condimento Bianco)
  • Le Gusto só
  • Le Gusto bors
  • 4 szelet Gusto Italiano Prosciutto Cotto eredeti olasz főtt sonka

Elkészítés:

Elkészítés

A salátaleveleket kiválogatjuk, megmossuk, majd falatnyi darabokra tépkedjük. A csiperke gombákat és a paradicsomokat megtisztítjuk, megmossuk, majd vékony szeletekre vagy kockákra vágjuk.

A vinaigrette öntethez megmossuk, szárazra töröljük, és vékony csíkokra metéljük a bazsalikomleveleket. Azután a joghurtot, bazsalikomot és az olasz ecetet összekeverjük, sóval és borssal ízesítjük.

A salátát egy-egy szelet sonkával 4 tányérra tálaljuk, és a vinaigrette öntettel megcsepegtetjük.