
Saláta variáció bazsalikomos-joghurtos vinaigrette öntettel
Adagok:
4
Elkészítési idő:
20
Perc
Nehézségi fok:
Könnyű
Hozzávalók
Hozzávalók:
- különféle friss salátalevelek
- 150 g csiperke gomba
- 2 db paradicsom
- 10 db bazsalikomlevél
- 200 g Milfina natúr joghurt
- 3 evőkanál Castello olasz ecet (pl. Condimento Bianco)
- Le Gusto só
- Le Gusto bors
- 4 szelet Gusto Italiano Prosciutto Cotto eredeti olasz főtt sonka
Elkészítés:
ElkészítésA salátaleveleket kiválogatjuk, megmossuk, majd falatnyi darabokra tépkedjük. A csiperke gombákat és a paradicsomokat megtisztítjuk, megmossuk, majd vékony szeletekre vagy kockákra vágjuk.
A vinaigrette öntethez megmossuk, szárazra töröljük, és vékony csíkokra metéljük a bazsalikomleveleket. Azután a joghurtot, bazsalikomot és az olasz ecetet összekeverjük, sóval és borssal ízesítjük.
A salátát egy-egy szelet sonkával 4 tányérra tálaljuk, és a vinaigrette öntettel megcsepegtetjük.