Sárgarépás gyömbérleves

Adagok: 4
Előkészítési idő: 45-50 perc
Nehézségi fok: Könnyű
Hozzávalók
Hozzávalók:
  • 2 fej hagyma
  • 350 g sárgarépa
  • 2 darab étkezési burgonya
  • 30 g friss gyömbér
  • 5 darab narancs
  • 50 g Milfina teavaj
  • 500 ml zöldségleves
  • 1 csipetnyi cukor
  • Le Gusto Fűszermalom só
  • Le Gusto fehérbors

Elkészítés:

Elkészítés

Aprítsuk fel a hagymát, majd hámozzuk meg, és vágjuk apróra a sárgarépát és a burgonyát.
Tisztítsuk meg, majd reszeljük finomra a gyömbért. Préseljük ki a narancsokat.
Egy edényben olvasszuk fel a vajat, tegyük rá a hagymakockákat, a sárgarépát és a burgonyát, és pirítsuk kb. 5 percig.
Ízesítsük sóval és borssal, majd öntsük fel a levessel és a narancsok levével. Főzzük kb. 25 percig. Ezután vegyük le a tűzhelyről, és adjuk hozzá a gyömbért. Botmixer segítségével pépesítsük az edény tartalmát.
Ízesítsük sóval, borssal és cukorral, majd díszítsük leheletvékony sárgarépa csíkokkal és bazsalikom levelekkel.

Tipp: Friss hozzávalóként tegyen a levesbe egy kevés tejfölt.