Sült olívabogyó marinált feta sajttal

Adagok: 4
Elkészítési idő: 90 Perc
Nehézségi fok: Könnyű
Hozzávalók
Hozzávalók:
  • 4 darab pita
  • 28 darab Lyttos görög óriás olívabogyó
  • 1 darab Natur Aktiv bio tojás
  • 3 ek. Milfina UHT tej
  • 4 ek. Castello Condimento Bianco olasz ecet
  • 4 ek. Castello olívaolaj
  • kb. 4 ek. víz
  • 100 g uborka
  • 1 darab újhagyma
  • 2 darab paradicsom
  • 2 darab Lyttos görög pepperóni
  • 200 g Lyttos szeletelt feta sajt
  • ízlés szerint Aranykalász finomliszt
  • ízlés szerint Happy Harvest panírmorzsa
  • ízlés szerint kristálycukor
  • ízlés szerint Le Gusto só
  • ízlés szerint Le Gusto bors
  • ízlés szerint Osana napraforgóolaj
  • ízlés szerint friss oregánó

Elkészítés:

Elkészítés

1. lépés: A pitát megpirítjuk.

2. lépés: A görög óriás olívabogyót lecsepegtetjük, a tojást elkeverjük a tejjel.
A görög óriás olívabogyót először a lisztbe, majd a tejes tojásba, végül a panírmorzsába forgatjuk. Forró olajban kb. 4-5 percig sütjük.

3. lépés: A fehérborecetet, az olívaolajat, a cukrot, a sót, a borsot és az oregánót összekeverve pácot készítünk.

4. lépés: A szeletelt feta sajtot meglocsoljuk a páclével, és kb. 1 órán át állni hagyjuk.

5. lépés: A megmosott uborkát, paradicsomot, az újhagymát és pepperónit felszeleteljük, és a tányérokra helyezzük, beborítjuk a pácolt feta sajttal, majd végül ráhelyezzük a sült olívabogyókat.