
Sült olívabogyó marinált feta sajttal
Adagok:
4
Elkészítési idő:
90
Perc
Nehézségi fok:
Könnyű
Hozzávalók
Hozzávalók:
- 4 darab pita
- 28 darab Lyttos görög óriás olívabogyó
- 1 darab Natur Aktiv bio tojás
- 3 ek. Milfina UHT tej
- 4 ek. Castello Condimento Bianco olasz ecet
- 4 ek. Castello olívaolaj
- kb. 4 ek. víz
- 100 g uborka
- 1 darab újhagyma
- 2 darab paradicsom
- 2 darab Lyttos görög pepperóni
- 200 g Lyttos szeletelt feta sajt
- ízlés szerint Aranykalász finomliszt
- ízlés szerint Happy Harvest panírmorzsa
- ízlés szerint kristálycukor
- ízlés szerint Le Gusto só
- ízlés szerint Le Gusto bors
- ízlés szerint Osana napraforgóolaj
- ízlés szerint friss oregánó
Elkészítés:
Elkészítés 1. lépés: A pitát megpirítjuk.
2. lépés: A görög óriás olívabogyót lecsepegtetjük, a tojást elkeverjük a tejjel.
A görög óriás olívabogyót először a lisztbe, majd a tejes tojásba, végül a panírmorzsába forgatjuk. Forró olajban kb. 4-5 percig sütjük.
3. lépés: A fehérborecetet, az olívaolajat, a cukrot, a sót, a borsot és az oregánót összekeverve pácot készítünk.
4. lépés: A szeletelt feta sajtot meglocsoljuk a páclével, és kb. 1 órán át állni hagyjuk.
5. lépés: A megmosott uborkát, paradicsomot, az újhagymát és pepperónit felszeleteljük, és a tányérokra helyezzük, beborítjuk a pácolt feta sajttal, majd végül ráhelyezzük a sült olívabogyókat.