
Szalonnába göngyölt pikáns kolbászkák
Adagok:
4
Elkészítési idő:
(sütési idő nélkül)
20
Perc
Nehézségi fok:
Közepes
Hozzávalók
Hozzávalók:
- 1-2 fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 500 g HÚSMESTER darált hús
- 50 g LYTTOS feta sajt
- 1 db NATUR AKTIV bio tojás
- 3 ek ARANYKALÁSZ panírmorzsa
- fél teáskanál LE GUSTO csípős pirospaprika
- 2 tk curry
- 1/4 tk LE GUSTO só
- LE GUSTO bors
- 8 szelet szalonna
- OSANA napraforgóolaj
Elkészítés:
ElkészítésA hagymát meghámozzuk, lehártyázzuk, és kis kockákra aprítjuk. A szalonnacsíkok kivételével a többi hozzávalóval összegyúrjuk, sóval és borssal ízesítjük. Az így elkészített masszából 2-3 cm vastag, 8-10 cm hosszú kolbászkákat készítünk.
Egy-egy szalonnacsíkkal betekerjük a kolbászokat, és serpenyőben, forró olajon, közepes lángon kb. 10 perc alatt körös-körül megsütjük. Ízlés szerint elrendezzük a tányéron, majd forrón tálaljuk.