Szalonnába göngyölt pikáns kolbászkák

Adagok: 4
Elkészítési idő: (sütési idő nélkül) 20 Perc
Nehézségi fok: Közepes
Hozzávalók
Hozzávalók:
  • 1-2 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 500 g HÚSMESTER darált hús
  • 50 g LYTTOS feta sajt
  • 1 db NATUR AKTIV bio tojás
  • 3 ek ARANYKALÁSZ panírmorzsa
  • fél teáskanál LE GUSTO csípős pirospaprika
  • 2 tk curry
  • 1/4 tk LE GUSTO só
  • LE GUSTO bors
  • 8 szelet szalonna
  • OSANA napraforgóolaj

Elkészítés:

Elkészítés

A hagymát meghámozzuk, lehártyázzuk, és kis kockákra aprítjuk. A szalonnacsíkok kivételével a többi hozzávalóval összegyúrjuk, sóval és borssal ízesítjük. Az így elkészített masszából 2-3 cm vastag, 8-10 cm hosszú kolbászkákat készítünk.

Egy-egy szalonnacsíkkal betekerjük a kolbászokat, és serpenyőben, forró olajon, közepes lángon kb. 10 perc alatt körös-körül megsütjük. Ízlés szerint elrendezzük a tányéron, majd forrón tálaljuk.