Szivárványos pisztráng zöldalmával és korianderrel

Adagok: 10
Elkészítési idő: 90 Perc
Nehézségi fok: Közepes
Hozzávalók
Hozzávalók:
  • 6 db pisztráng filé bőr nélkül
  • A zöldalma habhoz:
  • 4 db zöldalma
  • 1 csomag Sushi gyömbér
  • 20 g koriander
  • 20 g limelé
  • 50 g víz
  • A citrom dresszinghez:
  • 30 g citromlé
  • 60 g Bellasan olívaolaj
  • késhegynyi Lomee mustár
  • 1 fej Frisée saláta
  • 1 üveg pisztráng kaviár

Elkészítés:

Elkészítés

A sütőt beállítjuk 110 °C-ra és egy vízzel teli tepsit teszünk bele. A pisztráng filéket enyhén sózzuk,majd frissen tartó fóliára helyezünk 2 filét úgy, hogy a hasi részükkel feküdjenek egymáson. Szoros tekercset készítünk belőle a fóliával és a végeit összecsomózzuk, hogy ne csússzon szét.

Ezt követően alufóliába is beletekerjük, majd a sütőben már felmelegedett vízbe tesszük 10 percre, végül hűtőbe tesszük a tálalásig.

A zöldalma habhoz 2 db zöldalmát cikkekre vágunk és kimagozzuk. A vízzel és limelével, a korianderrel és a cukorral alaposan összeturmixoljuk, majd habszifonba töltjük és 1 patront adunk hozzá. Tálalásig hűtőbe tesszük.

A citromos dresszinghez a citromlevet az olivaolajat és a mustárt elkeverjük és műanyag mártásadagolóba töltjük. Tálalásig hűtőbe tesszük. 

A zöldalmákból közvetlenül tálalás előtt apró kockákat vágunk, a pácolt gyömbérből szintén. Úgy számoljunk, hogy egy tányérhoz nagyjából 2 evőkanál zöldalma kockára és 1 kávéskanál gyömbérre lesz szükségünk. Ezeket összekeverjük finomra vágott korianderrel és egy kevés citrom dresszinggel. Ez lesz a tányérunk alapja. Erre kerül a szintén a citrom dresszinggel bekevert frisée saláta. Majd köré helyezzük a felszeletelt pisztrángot (tipp: könnyebb úgyfelszeletelni, hogy rajta van még a frissen tartó fólia, szebb lesz a vágási felülete), amit átfényezünk egy kevés olivaolajjal. A tálalást a zöldalma habbal és a kaviárral fejezzük be.

Összetettebb, de jól előkészíthető, könnyű, friss előétel.