
Tökkrémleves curryvel és gyömbérrel
- 400 g Hokkaido tök
- 300 g burgonya
- 30 g gyömbér
- 1 fej hagyma
-
½ chilipaprika
- 2 ek. Castello olívaolaj
-
500
ml
alaplé (LE GUSTO Zöldségleves ízű kockából)
- 2 ek. curry
-
1
késhegynyi őrölt szegfűszeg
-
½ tk. őrölt szerecsendió
-
1
lime kifacsart leve
- 200 ml MILFINA UHT Habtejszín
- ¼ tk. LE GUSTO Tengeri só
-
ízlés szerint LE GUSTO Őrölt feketebors
-
AZON MELEGÉBEN Rusztikus baguette
Elkészítés:
ElkészítésA Hokkaido tököt felvágjuk, a magokat kikanalazzuk és a húsos részt felkockázzuk. A burgonyát, a gyömbért és a hagymát meghámozzuk és nagyobb darabokra vágjuk. A chilipaprikát megtisztítjuk a magjaitól és vékony karikákra szeljük.
Felmelegítjük az olajat és a hagymát üvegesre dinszteljük benne. Hozzáadjuk a tököt, a burgonyát és a gyömbért, majd felöntjük az alaplével. Curryvel, szegfűszeggel és szerecsendióval fűszerezzük, közepes lángon kb. 15-20 percig főzzük. A levest botmixerrel pürésítjük, majd hozzáadjuk a lime levét és a tejszínt, sóval, borssal ízesítjük és az egészet összeforraljuk.
Tipp:
A kész levest a Hokkaido tök héjában is tálalhatjuk. Ehhez egyszerűen csak le kell vágni a tetejét és kikanalazni a tök húsát.
A krémleveshez kínáljunk AZON MELEGÉBEN Rusztikus baguettet!