Tökkrémleves curryvel és gyömbérrel

Adagok: 4
Elkészítési idő: (főzési idő nélkül) 30 Perc
Nehézségi fok: Könnyű
Hozzávalók
Hozzávalók:
  • 400 g Hokkaido tök
  • 300 g burgonya
  • 30 g gyömbér
  • 1 fej hagyma
  • ½ chilipaprika
  • 2 ek. Castello olívaolaj
  • 500 ml alaplé (LE GUSTO Zöldségleves ízű kockából)
  • 2 ek. curry
  • 1 késhegynyi őrölt szegfűszeg
  • ½ tk. őrölt szerecsendió
  • 1 lime kifacsart leve
  • 200 ml MILFINA UHT Habtejszín
  • ¼ tk. LE GUSTO Tengeri só
  • ízlés szerint LE GUSTO Őrölt feketebors
  • AZON MELEGÉBEN Rusztikus baguette

Elkészítés:

Elkészítés

A Hokkaido tököt felvágjuk, a magokat kikanalazzuk és a húsos részt felkockázzuk. A burgonyát, a gyömbért és a hagymát meghámozzuk és nagyobb darabokra vágjuk. A chilipaprikát megtisztítjuk a magjaitól és vékony karikákra szeljük.

Felmelegítjük az olajat és a hagymát üvegesre dinszteljük benne. Hozzáadjuk a tököt, a burgonyát és a gyömbért, majd felöntjük az alaplével. Curryvel, szegfűszeggel és szerecsendióval fűszerezzük, közepes lángon kb. 15-20 percig főzzük. A levest botmixerrel pürésítjük, majd hozzáadjuk a lime levét és a tejszínt, sóval, borssal ízesítjük és az egészet összeforraljuk.

Tipp:
A kész levest a Hokkaido tök héjában is tálalhatjuk. Ehhez egyszerűen csak le kell vágni a tetejét és kikanalazni a tök húsát.
A krémleveshez kínáljunk AZON MELEGÉBEN Rusztikus baguettet!