Tökkrémleves ricottás galuskával

Adagok: 4
Elkészítési idő: 25 Perc
Nehézségi fok: Közepes
Hozzávalók
Hozzávalók:
  • 1-2 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 400 g Hokkaido tök
  • 120 g burgonya
  • 2 ek CASTELLO extra szűz olívaolaj
  • 1 tk curry
  • 350 ml LE GUSTO zöldség alaplé
  • 350 ml PURE FRUITS Narancslé
  • 200 ml MILFINA habtejszín
  • 1/4 tk LE GUSTO só
  • LE GUSTO bors
  • 120 g ricotta
  • 1 db NATUR AKTIV bio tojás
  • 4 ek ARANYKALÁSZ búzaliszt
  • szerecsendió
  • A díszítéshez:
  • KERNGOLD tökmagolaj vagy CASTELLO balzsamecet
  • bazsalikom

Elkészítés:

Elkészítés

A hagymát és fokhagymát meghámozzuk, lehártyázzuk, majd apró kockákra vágjuk. A Hokkaido tököt leöblítjük, kimagozzuk, végül nagyobb darabokra szeleteljük. A burgonyát szintén meghámozzuk, megmossuk, és felkockázzuk.

Egy nagy lábasban felforrósítjuk az olajat, és 4-5 percig pirítjuk benne a felszeletelt hozzávalókat. Hozzáadjuk a curry port, és még egy percig pirítjuk a hagymát. Ezután felöntjük a zöldségalaplével, a narancslével és a tejszínnel, majd az egészet felforraljuk. Körülbelül 30 percig főzzük. Ezalatt a ricottát, a tojássárgáját és a lisztet összekeverjük, sóval, borssal és őrölt szerecsendióval ízesítjük. A ricottás masszából két teáskanál segítségével kis galuskákat készítünk. Forró sós vízbe helyezzük őket, majd 10 percig lassú tűzön főzzük.

A megfőtt tökkrémlevest botmixer segítségével pürésítjük, sóval és borssal ízesítjük. A galuskákat kivesszük a sós vízből, lecsepegtetjük, és a levesbe rakjuk. A levest végül a balzsamecet-krémmel vagy a tökmagolajjal finomítjuk, és bazsalikommal díszítve forrón tálaljuk.