Töltött levelestésztafenyőfák csirkemellfilével és petrezselyempestóval

Adagok: 5
Elkészítési idő: 60 Perc
Nehézségi fok: Nehéz
Hozzávalók
Hozzávalók:
  • 1/2 kezeletlen héjú citrom
  • 50 g petrezselyem
  • 20 g Cucina Nobile Grana Padano olasz keménysajt
  • 1 kis gerezd fokhagyma
  • 125 ml Bellasan olívaolaj
  • 15 g Happy Harvest szeletelt mandula
  • 200 g Húsmester csirkemellfilé
  • 1 csomag Backetteria leveles tészta
  • 1 darab Goldland tojás
  • 2 ek. víz
  • ízlés szerint Le Gusto tengeri só és Le Gusto őrölt fekete bors

Elkészítés:

Elkészítés

Kevés citromhéjat lereszelünk, a petrezselymet megmossuk, durvára aprítjuk, a sajtot finomra reszeljük. A fokhagymát megpucoljuk, és vékony szeletekre vágjuk. A citromhéjból, a petrezselyemből,a sajtból, a fokhagymából, az olívaolajból és a mandulából pestót készítünk. Sóval ízesítjük.

csirkemellfiléket 6 kis háromszögre (kb. 3 cm) vágjuk, egy serpenyőben olajat hevítünk, és a csirkemellszeletek mindkét oldalát hirtelen megpirítjuk. Kivesszük a serpenyőből, majd sóval és borssal fűszerezzük. A leveles tésztát kinyújtjuk, 6 darab (9 x 9 x 7 cm-es) és további 6 darab (8 x 8 x 6 cm-es) háromszögre vágjuk. A tojást a vízzel egy kis tálban elkeverjük, a kisebb tésztaháromszögeket bekenjük vele. Ráhelyezzük a csirkemellet, és kevés pestóval megcsepegtetjük. A második tésztát a csirkemellfilére fektetjük, és a széleket jól lenyomkodjuk.

A háromszögekből fenyőfa alakot készítünk, a maradék tojással megkenjük, majd a sütőben 180 °C-on kb. 10 perc alatt aranybarnára sütjük. A megmaradt pestóval tálaljuk.