Töltött sajttekercsek

Adagok: 10
Elkészítési idő: kb. 60 Perc
Nehézségi fok: Nehéz
Hozzávalók
Hozzávalók:
  • A töltelékhez:
  • 1 ek. friss petrezselyem
  • 1 ek. friss metélőhagyma
  • 250 g Milfina félzsíros tehéntúró
  • 50 g Milfina tejföl
  • 25 g Cucina Nobile Grana Padano olasz keménysajt
  • ízlés szerint Le Gusto tengeri só és Le Gusto őrölt fekete bors
  • A tekercsekhez:
  • 2 darab Goldland tojás fehérje
  • 80 g Cucina Nobile Grana Padano olasz keménysajt
  • habrolóformák
  • Osana napraforgóolaj a formák bekenéséhez

Elkészítés:

Elkészítés

Töltelék:

A fűszernövényeket megmossuk és apróra vágjuk. A sajtot finomra reszeljük. A túrót a tejföllel simára keverjük, hozzáadjuk a sajtot és a fűszernövényeket, végül sóval és borssal ízesítjük.

Tekercs:

A sajtot finomra reszeljük. A tojásfehérjéket kissé felverjük, hozzákeverünk 60 g sajtot, majd vékonyan a sütőpapírra kenjük, és megszórjuk a maradék sajttal. A 180 °C-ra előmelegített sütőben kb. 15 percig sütjük. Még melegen téglalapokat vágunk belőle, és ezeket feltekerjük az olajjal kissé megkent habrolóformákra. Ezután visszatesszük a sütőpapírra, és rövid ideig tovább sütjük (amíg a sajt szép aranybarnára sül). A formákon hagyjuk kihűlni, és tálalás előtt megtöltjük a túrós masszával.