Tőkehal-lazac terrin

Adagok: 8
Elkészítési idő: 30 Perc
Nehézségi fok: Közepes
Hozzávalók
Hozzávalók:
  • 450 g Almare Seafood lazacfilé
  • 450 g Almare Seafood tőkehalfilé
  • 2 db Natur Aktiv bio tojás
  • 600 ml Milfina tejszín
  • néhány csepp vermut
  • 2 evőkanál kapor
  • 8 szelet Korngold pirítós
  • 2 evőkanál Milfina teavaj
  • 1 db citrom
  • Le Gusto só
  • Le Gusto bors

Elkészítés:

Elkészítés

A sütőt alsó/felső sütés esetén 175 °C-ra (légkeverés esetén 155 °C-ra) előmelegítjük. A lazacot és a tőkehalat leöblítjük, szárazra töröljük, majd kockákra vágjuk. A lazac felét egy keverőtálba tesszük, és kikeverjük 1 tojással, 300 g jéghideg tejszínnel, sóval és borssal. Ízlés szerint néhány csepp vermuttal ízesítjük. A tőkehalat egy másik tálban szintén kikeverjük 1 tojással, 300 g jéghideg tejszínnel, sóval és borssal, majd hozzákeverjük a kaprot. 

Egy (kb. 1,5 l űrtartalmú) királytorta vagy terrin sütőformát kizsírozunk, és megtöltjük a lazacos krémmel. A masszát elsimítjuk, és megszórjuk a maradék lazacdarabokkal. A tőkehalas krémet következő rétegként ráöntjük, és ismét elsimítjuk. A formát alufóliával lefedjük, vízfürdőbe állítjuk, és az előmelegített sütőben kb. 1 óra alatt hagyjuk megszilárdulni. 

A pirítós szeletekből süteményformák segítségével húsvéti figurákat szúrunk ki, egy serpenyőben vajat olvasztunk, és a figurákat mindkét oldalukon megpirítjuk. A tőkehal-lazac terrint kivesszük a hűtőszekrényből, kiborítjuk, és ujjnyi vastagságú szeletekre vágjuk. A dekoratív kenyérfigurákkal és citromkarikákkal tálaljuk.

Nagyszerűen illik hozzá egy citromos-tejfölös szósz.