Uborkás-mentás gazpacho csípős fasírtgolyókkal

Adagok: 4
Előkészítési idő: kb. 40 perc
Nehézségi fok: Könnyű
Hozzávalók
Hozzávalók:
  • A gazpachohoz:
  • 1 1/2 kígyóuborka
  • 1 db sárga paprika
  • 1 db avokádó
  • 1 szál újhagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 200 ml zöldségleves
  • 3 evőkanál citromlé
  • 200 g Milfina tejföl
  • 1 evőkanál Castello Condimento Bianco balzsamecet
  • 3 ág friss menta
  • Le Gusto só, Le Gusto bors
  • A fasírtgolyókhoz:
  • 400 g Húsmester sertés darálthús
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 kis fej hagyma
  • Le Gusto édesnemes fűszerpaprika
  • 1/2 teáskanál Le Gusto chilipehely
  • 2 ág friss koriander
  • 1 db Goldland bio szabadtartású tojás
  • 3 evőkanál Osana napraforgóolaj
  • Le Gusto só, Le Gusto bors

Elkészítés:

Elkészítés

Az uborkákat mossuk, hámozzuk meg, magozzuk ki és kockázzuk fel. A paprikát szintén mossuk meg és vágjuk apró darabokra. Az avokádót felezzük el, vegyük ki a magját, a húsát pedig egy kanállal vájjuk ki a héjából. Az újhagymát karikázzuk fel, a megtisztított fokhagymát aprítsuk finomra. Ezeket a hozzávalókat mixer segítségével pürésítsük a zöldséglevessel, citromlével, tejföllel, ecettel és mentalevelekkel. Az alaplé mennyiségét a kívánt állagnak megfelelően módosíthatjuk. A gazpachot sózzuk, borsozzuk, és lehűtjük.

A darált húst tegyük egy edénybe. Hámozzuk meg a fokhagymagerezdet és a hagymát, majd vágjuk apróra. A darált húst sózzuk, borsozzuk, és adjuk hozzá a pirospaprikát. A chilipehellyel, fokhagymával, koriander zöldjével, és egy tojással alaposan dolgozzuk össze. A masszából formázzunk apró golyókat, és egy serpenyőben kevés olajon kb. 4-5 perc alatt körben pirítsuk meg.

A fasírtgolyókat a hideg gazpachoval tálaljuk.

TIPP:
Az uborkát legegyszerűbben teáskanál segítségével lehet kimagozni.