
Vörösboros-lilahagymás vaj
Adagok:
1
Elkészítési idő:
40
Perc
Előkészítési idő:
10 Perc, hűtési idő:
30
Perc
Nehézségi fok:
Közepes
Hozzávalók
Hozzávalók:
- 2 fej lila hagyma (kb.100 g)
- 20 g Happy Harvest kristálycukor
- 250 ml édes vörösbor
- 250 g Kokárdás háromnegyed zsíros vaj
- 3 ág friss kakukkfű
- 1 csipet Le Gusto só és bors
Elkészítés:
ElkészítésA hagymákat apró kockákra vágjuk, majd a cukorral egy edényben karamellizáljuk, végül a portói borral felöntjük. Besűrítjük, ezután egy fél órára a hűtőszekrénybe tesszük hűlni. A puha vajat kézi habverővel fehéredésig keverjük, a portói boros mártást lassan hozzáadjuk, végül a vajat kakukkfűvel, sóval és borssal fűszerezzük.