Vörösboros-lilahagymás vaj

Adagok: 1
Elkészítési idő: 40 Perc
Előkészítési idő: 10 Perc, hűtési idő: 30 Perc
Nehézségi fok: Közepes
Hozzávalók
Hozzávalók:
  • 2 fej lila hagyma (kb.100 g)
  • 20 g Happy Harvest kristálycukor
  • 250 ml édes vörösbor
  • 250 g Kokárdás háromnegyed zsíros vaj
  • 3 ág friss kakukkfű
  • 1 csipet Le Gusto só és bors

Elkészítés:

Elkészítés

A hagymákat apró kockákra vágjuk, majd a cukorral egy edényben karamellizáljuk, végül a portói borral felöntjük. Besűrítjük, ezután egy fél órára a hűtőszekrénybe tesszük hűlni. A puha vajat kézi habverővel fehéredésig keverjük, a portói boros mártást lassan hozzáadjuk, végül a vajat kakukkfűvel, sóval és borssal fűszerezzük.