Zöldségleves tojásrántottával

Adagok: 4
Elkészítési idő: 45 Perc
Nehézségi fok: Könnyű
Hozzávalók
Hozzávalók:
  • A zöldségalapléhez:
  • 2 csomag leveszöldség
  • 100 g csiperke gomba
  • 2 db paradicsom
  • 2 fej hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 csomó petrezselyem
  • Le Gusto só
  • 1 db babérlevél
  • 2 db szegfűszeg
  • 1 evőkanál Castello extra szűz olívaolaj
  • 2 szál sárgarépa
  • 100 g Gartengold zöldborsó (fagyasztott)
  • A tojásrántottához:
  • 2 db Goldland bio szabadtartású tojás
  • 125 ml Milfina tartós tej, 1,5%
  • Le Gusto só
  • 1 csipet őrölt szerecsendió

Elkészítés:

Elkészítés

A leveszöldséget, csiperke gombákat és paradicsomokat előkészítjük, és nagyobb darabokra vágjuk. A hagymákat és a fokhagymagerezdeket meghámozzuk és felkockázzuk. A petrezselymet leöblítjük, szárazra töröljük, két ágat félreteszünk, a többit pedig durvára metéljük. Mindezeket egy teáskanál sóval, babérlevéllel, szegfűszeggel és olívaolajjal együtt egy nagyobb edénybe tesszük. Másfél liter vízzel felöntjük, felforraljuk, és kb. 1 óra hosszáig főzzük.

A tojásrántottához a tojásokat, tejet, sót és szerecsendiót egy kicsi habverő segítségével alaposan felverjük. A tojásos tejet kettő kizsírozott csészébe öntjük 2/3 magasságig. A csészéket alufóliával lefedjük, és egy széles edénybe helyezzük. Az edényt felöntjük annyi forró vízzel, hogy a csészék kétharmad magasságig álljanak benne. A tojásrántottát letakarva, alacsony hőfokon 30-35 percig gőzöljük.

A zöldségalaplét leszűrjük. A sárgarépákat előkészítjük, és vékony csíkokra vágjuk. A fagyasztott zöldborsóval együtt az alaplében kb. 4 perc alatt megpároljuk. A tojásrántottát kiborítjuk a csészékből, késsel ízlés szerint felszeleteljük, például rombusz vagy apró húsvéti figura alakokat szúrunk ki belőlük, és a levesbe tesszük. Ízlés szerint petrezselyemlevelekkel megszórva tálaljuk.