Bárányfilé Balsamico mártással és burgonyás sárgarépa tortácskákkal

Adagok: 4
Elkészítési idő: (hűtési idő nélkül) 60 Perc
Nehézségi fok: Közepes
Hozzávalók
Hozzávalók:
  • A TORTÁCSKÁKHOZ:
  • 120 g Aranykalász búzaliszt
  • 80 g Milfina teavaj
  • 1 db Natur Aktiv bio tojássárgája
  • 50 g burgonya
  • 150 g sárgarépa
  • 1 kis fej hagyma
  • 1 evőkanál Castello extra szűz olívaolaj
  • 5 ág kakukkfű
  • 2 db Natur Aktiv bio tojás
  • 100 g Milfina tejföl
  • 4 szál sárgarépa
  • 2 evőkanál fenyőmag
  • Le Gusto só
  • Le Gusto bors
  • Le Gusto őrölt szerecsendió
  • A BÁRÁNYFILÉHEZ:
  • 800 g bárányfilé (fagyasztott)
  • 200 g friss spenótlevél
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál fenyőmag
  • 50 ml Castello olasz ecet (pl. Aceto Balsamico di Modena I.G.P.)
  • 100 ml vörösbor
  • 150 ml Le Gusto üveges leves, fajta: marhahúsleves
  • 3 ág kakukkfű
  • 2 evőkanál Mühlengold étkezési keményítő
  • 2 evőkanál Castello extra szűz olívaolaj
  • Le Gusto só
  • Le Gusto bors
  • Le Gusto őrölt szerecsendió

Elkészítés:

Elkészítés

Tortácskák: A lisztből, vajból, tojássárgájából és egy csipet sóból omlós tésztát gyúrunk, és 30 percig pihentetjük. Közben meghámozzuk a burgonyát, a sárgarépát és a hagymát, a hagymát apró kockákra vágjuk, a burgonyát és a sárgarépát pedig lereszeljük. A zöldségeket 1 evőkanál olívaolajon 2 perc alatt megfonnyasztjuk, majd hozzáadjuk a kakukkfüvet, és sóval, borssal ízesítjük. Egy tojást és a maradék tojásfehérjét felverjük a tejföllel, kevés sóval, borssal és szerecsendióval. Ezután az omlós tésztát vékonyra nyújtjuk, és kis tortaformácskákat (Ø 10 cm) bélelünk ki vele.

A zöldségeket a formákba töltjük, és ráöntjük a tejfölös, tojásos keveréket. A maradék szál sárgarépát megmossuk, meghámozzuk, négy részre vágjuk. A negyedelt sárgarépákat, fenyőmagot és kakukkfüvet díszítésként elosztjuk a tortácskákon, és alsó/felső sütés esetén 200 °C-on (légkeverés esetén 180 °C-on) körülbelül 20 percig sütjük. Szükség esetén a sütési idő felénél alufóliával letakarjuk. 

Bárányfilé: A bárányfiléket felolvasztjuk. A spenótot megmossuk, a fokhagymát meghámozzuk. Egy zsiradék nélkül használható serpenyőben szárazon megpirítjuk a fenyőmagot. A Balsamico ecetet felfőzzük a vörösborral, a marhahúslevessel, a kakukkfűágakkal, és a felére redukáljuk. Kivesszük a kakukkfüvet, hozzákeverjük a keményítőt, majd sóval és borssal ízesítjük.

A húst megmossuk, szárazra töröljük, sóval és borssal fűszerezzük. A bárányfiléket egy serpenyőben olívaolajjal, fokhagymával és kakukkfűvel mindkét oldalukon 2-3 percig sütjük, majd kivesszük a serpenyőből. Sütőben melegen tartjuk. A spenótot a serpenyőbe tesszük, és 2 perc alatt megfonnyasztjuk, hozzáadjuk a fenyőmagot, végül sóval, borssal és szerecsendióval ízesítjük. A spenótot tányérokra helyezzük, a felszeletelt húst és a mártás elosztjuk rajta. A burgonyás sárgarépa tortácskákat a formában tálaljuk hozzá.