
BBQ csirkecombok grillezett burgonyatallérokkal
- 4 csirkecomb
- 250 ml Lomee Ínyenc szószok, barbecue
- 4 evőkanál méz
- 5 evőkanál Asia szójaszósz
- 2 teáskanál Le Gusto darált csípős paprika
- 400 g burgonya (közepes méretű)
- 5 evőkanál BBQ fűszerezett vaj
- Le Gusto só és bors
Elkészítés:
ElkészítésMinden csirkecombot daraboljunk három egyforma részre, majd ízesítsük sóval és borssal. Egy edényben keverjük össze a BBQ szószt, a mézet, a szójaszószt és darált csípős paprikát, majd a csirkecomb darabokat 2 órán keresztül hűtőszekrényben pácoljuk benne. Közben készítsük elő a grillt az indirekt grillezéshez. A grillnek kb. 120 °C hőfokúnak kell lennie. A csirkecomb darabokat osszuk el egy tepsin vagy alumínium tálcán, és helyezzük a grill közepére. A tetejét lecsukjuk. 3 zónás gázgrill esetén a bal és jobb oldali gázégőt kapcsoljuk közepes állásra. A csirkedarabokat legalább 25 percig grillezzük. Eközben forgassuk folyamatosan és a marináddal kenegessük. Amikor a hús már jól átsült, még egyszer közvetlenül a parázs fölött pirítsuk meg. Arra ügyeljünk, hogy a marinád ne legyen túl sötét!
A burgonyatallérokhoz: a burgonyákat nagyságuktól függően héjastól kb. 10 perc alatt félig főzzük meg. Ezután vágjuk kb. 1 cm vastag karikákra. Közvetlenül a grillrácson a parázs felett mindkét oldalukon grillezzük. Amint a burgonyák szép csíkosak, kenjük be őket az olvasztott fűszerezett vajjal, majd ízesítsük sóval.
Sörajánlatunk:
BERGKÖNIG Prémium világos sör