BBQ csirkecombok grillezett burgonyatallérokkal

Adagok: 4
Előkészítési idő: kb. 45 perc + 120 perc pácolási idő
Nehézségi fok: Közepes
Hozzávalók
Hozzávalók:
  • 4 csirkecomb
  • 250 ml Lomee Ínyenc szószok, barbecue
  • 4 evőkanál méz
  • 5 evőkanál Asia szójaszósz
  • 2 teáskanál Le Gusto darált csípős paprika
  • 400 g burgonya (közepes méretű)
  • 5 evőkanál BBQ fűszerezett vaj
  • Le Gusto só és bors

Elkészítés:

Elkészítés

Minden csirkecombot daraboljunk három egyforma részre, majd ízesítsük sóval és borssal. Egy edényben keverjük össze a BBQ szószt, a mézet, a szójaszószt és darált csípős paprikát, majd a csirkecomb darabokat 2 órán keresztül hűtőszekrényben pácoljuk benne. Közben készítsük elő a grillt az indirekt grillezéshez. A grillnek kb. 120 °C hőfokúnak kell lennie. A csirkecomb darabokat osszuk el egy tepsin vagy alumínium tálcán, és helyezzük a grill közepére. A tetejét lecsukjuk. 3 zónás gázgrill esetén a bal és jobb oldali gázégőt kapcsoljuk közepes állásra. A csirkedarabokat legalább 25 percig grillezzük. Eközben forgassuk folyamatosan és a marináddal kenegessük. Amikor a hús már jól átsült, még egyszer közvetlenül a parázs fölött pirítsuk meg. Arra ügyeljünk, hogy a marinád ne legyen túl sötét!

 A burgonyatallérokhoz: a burgonyákat nagyságuktól függően héjastól kb. 10 perc alatt félig főzzük meg. Ezután vágjuk kb. 1 cm vastag karikákra. Közvetlenül a grillrácson a parázs felett mindkét oldalukon grillezzük. Amint a burgonyák szép csíkosak, kenjük be őket az olvasztott fűszerezett vajjal, majd ízesítsük sóval.

Sörajánlatunk:

BERGKÖNIG Prémium világos sör