Burgonyás-sütőtökös röszti tejszínes gombával

Adagok: 4
Előkészítési idő: 45
Nehézségi fok: Közepes
Hozzávalók
Hozzávalók:
  • 600 g burgonya
  • 300 g sütőtök
  • 4 ek Osana napraforgóolaj
  • 600 g csiperkegomba
  • ½ csomó újhagyma
  • 200 g koktélparadicsom
  • 1 ek Milfina teavaj
  • 250 ml Milfina habtejszín
  • 1 csomó petrezselyem
  • szerecsendió
  • Le Gusto Fűszermalom só
  • Le Gusto Fűszermalom bors

Elkészítés:

Elkészítés

Mossuk meg, hámozzuk meg és reszeljük durvára a burgonyát. Mossuk meg a sütőtököt, távolítsuk el a magokat és szintén reszeljük le. Keverjük össze a burgonyát, a sütőtököt és ízesítsük szerecsendióval, sóval és borssal. Hagyjuk rövid ideig pihenni, majd nyomkodjuk ki belőle a vizet és formáljunk belőle két serpenyő nagyságú rösztit. Süssük a rösztiket a serpenyőben felforrósított olajban aranybarnára. Tisztítsuk meg a csiperkegombát, vágjuk karikákra az újhagymát, vágjuk félbe a koktélparadicsomokat és vágjuk apróra a petrezselymet. Olvasszunk fel vajat egy serpenyőben és pirítsuk benne a gombát kb. 3 percig, majd öntsük rá a tejszínt és ízesítsük sóval, borssal. Adjuk hozzá az újhagymát és a koktélparadicsomokat és pároljuk további 3 percig, amíg a folyadék kissé be nem sűrűsödik. Osszuk a rösztit négy felé és tálaljuk a tejszínes gombamártással. Tálalás előtt szórjuk az apróra vágott petrezselymet a csiperkegombákra.