Cannelloni ricottával és spenóttal

Adagok: 4
Elkészítési idő: 30 Perc
Nehézségi fok: Közepes
Hozzávalók
Hozzávalók:
  • 300 g Backetteria Tésztalapok
  • 600 g feldarabolt paradicsom
  • 450 g fagyasztott leveles spenót
  • 250 g ricotta
  • 20 g fenyőmag
  • 1 tojás
  • 2 salotta hagyma
  • 10 evőkanál frissen reszelt parmezán
  • 40 g liszt
  • 40 g vaj
  • 500 ml tej
  • 2 gerezd reszelt fokhagyma
  • bors
  • oregánó
  • szerecsendió
  • zsír a forma kikenéséhez

Elkészítés:

Elkészítés

A fenyőmagokat serpenyőben megpirítjuk. Eközben a parmezánt lereszeljük. A ricottát a tojással és 3 evőkanál parmezánnal simára keverjük. Sóval, borssal ízesítjük, és hozzáadjuk a lepirított fenyőmagokat is.

A salotta hagymát apróra vágjuk. Két lábast veszünk elő, az egyikben a salotta hagymát egy kis olajon üvegesre pároljuk, míg a másikba egy gerezd fokhagymát nyomunk és rövid ideig pirítjuk. Az egyik lábasba beleöntjük a spenótot, míg a másikba a paradicsomot.

A spenótot addig főzzük, míg az összes nedvesség el nem párolog róla, utána sóval, borssal és szerecsendióval ízesítjük, majd hagyjuk kihűlni. A paradicsomnál megvárjuk míg besűrűsödik és sóval, borssal, oregánóval ízesítjük.

A vajat egy lábasban felolvasztjuk, majd hozzáadjuk a lisztet. Folyamatos kevergetés mellett, közepes lángon 2 percig pirulni hagyjuk. Ezután hozzáadjuk a tejet és további 2 percig lassú tűzön főzzük. 2 evőkanál parmezánt adunk hozzá, majd sóval, borssal, szerecsendióval ízesítjük.

A tésztát hosszú téglalapokra vágjuk. A spenótot a ricottához keverjük, a tölteléket szétosztjuk a téglalapokon, majd a tésztát feltekerjük. Az illesztéseket jó alaposan összenyomkodjuk, a tészta két végét nyitva hagyjuk.

Kizsírozzuk a sütőedényt, majd a paradicsomos szósz felét a tál aljára öntjük. A cannelloni tésztákat is a sütőedénybe helyezzük, majd a maradék paradicsomszószt a tésztára öntjük. Ezután a besamelmártást is a tálba öntjük majd 4 evőkanál parmezánt szórunk a tetejére.

Alufóliával letakarjuk és 225°C-on alsó/felső sütésnél 15 percig sütjük. Levesszük az alufóliát és még további 10 percig sütjük, míg szépen meg nem barnul.