Conchiglie Toscana - kagylótészta toszkán módra

Adagok: 2
Elkészítési idő: 30 Perc
Nehézségi fok: Könnyű
Hozzávalók
Hozzávalók:
  • 70 g Gourmet Antipasti olasz módra - Cerignola zöld olívabogyó
  • 100 g Gourmet Antipasti olasz módra - grillezett padlizsán
  • 90 g Gourmet Szalámi
  • 1/8 húsleves alaplé
  • 200 g Gourmet tészta - Conchiglie ai cinque colori (5 színű kagylótészta)
  • 4 cl Castello balzsamecet
  • 1/2 vöröshagyma
  • 1 ek. Castello olívaolaj
  • só, bors, oregánó
  • 8 cl Milfina tejszín
  • egy kevés Milfina teavaj a sütéshez

Elkészítés:

Elkészítés

A tésztát főzzük meg bő vízben „al dente" keménységűre.
Az olívabogyókat magozzuk ki és a padlizsánnal együtt vágjuk apró darabokra.
A hagymát hámozzuk meg és vágjuk apró kockákra. A felkockázott hagymát kevés olívaolajon pároljuk meg, öntsük fel a balzsamecettel és forraljuk össze. Öntsük hozzá a tejszínt, ízesítsük sóval, borssal és oregánóval. A szalámit vágjuk kockára, kevés vajban pirítsuk meg, majd öntsük fel az alaplével. 3-4 percig lassú tűzön főzzük, majd adjuk hozzá az aprított olívabogyót és a padlizsánt. A tésztát forgassuk bele a balzsamecetes-tejszínes szószba, majd halmozzuk a tetejére a zöldséget és a szalámit.