Csiperkés lepény

Adagok: 2
Előkészítési idő: 30
Nehézségi fok: Könnyű
Hozzávalók
Hozzávalók:
  • 300 g csiperke
  • 1 fej hagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 100 g szalonna
  • 2 ek Osana napraforgóolaj
  • 6 db Goldland bio szabadtartású tojás
  • fél csokor petrezselyem
  • 30 g Cucina Nobile olasz keménysajt Grana Padano, reszelt
  • szerecsendió
  • Le Gusto Fűszermalom só
  • Le Gusto Fűszermalom bors

Elkészítés:

Elkészítés

Tisztítsuk meg a gombát. A nagyobb fejeket vágjuk négy, a kisebbeket két részre. A hagymát és a fokhagymát vágjuk apróra, és a csíkokra vágott szalonnával együtt forró olajban pirítsuk meg. Adjuk hozzá a csiperkét, pirítsuk meg, ízesítsük sóval és borssal. A gombás masszát tegyük egy kerek, hőálló formába. A tojásokat keverjük össze némi szerecsendióval, sóval és borssal, majd tegyük hozzá az apróra vágott petrezselymet. A tojásos keveréket öntsük rá a csiperkére, majd osszuk el egyenletesen rajta.

Melegítsük elő a sütőt (légkeverés mellett 170°C, alsó/felső fűtés esetén 190 °C), majd a formába helyezett masszát a sütő alsó harmadában süssük 12 percig. 6 perc után szórjuk meg a lepényt a reszelt sajttal, majd helyezzük vissza a sütőbe további 6 percre