
Csirkemell forralt boros mártással
Adagok:
4
Előkészítési idő:
35
Hozzávalók
Hozzávalók:
- 4 db Húsmester csirkemell filé
- 2 ek <span style="">Bellasan növényi olaj</span>
- 800 ml forralt bor
- 1 csomag Le Gusto fűszerkeverék
- 100 g Milfina tejföl
- 250 g Alio rizs
- 30 g Natur Aktiv biovaj
- 2 ek Castello olívaolaj
- 8 friss füge
- cukor
- Le Gusto Fűszermalom só
- Le Gusto Fűszermalom bors
Elkészítés:
ElkészítésSózzuk és borsozzuk meg a csirkemellet, mindkét oldalát süssük kb. 2 percig növényi olajban, majd további 10 percig, lassú tűzön hagyjuk sülni a serpenyőben.
Forraljuk fel a forralt bort, majd hagyjuk főni, míg mennyisége a felére csökken. Adjuk hozzá a sült-mártást, majd főzzük 3 percig. Ezután adjuk hozzá a Crème fraîche-t, és ízesítsük sóval, borssal és cukorral.
1 liter vízben főzzük meg a rizst, egy szűrőkanálban csepegtessük le, és keverjük össze a vajjal, majd ízesítsük sóval és borssal. Negyedeljük el a fügéket és olíva olajban kb. 1 perc alatt süssük át. A csirkemellet, a fügét és a rizst a mártással tálaljuk.