Csirkemell forralt boros mártással

Adagok: 4
Előkészítési idő: 35
Hozzávalók
Hozzávalók:
  • 4 db Húsmester csirkemell filé
  • 2 ek <span style="">Bellasan növényi olaj</span>
  • 800 ml forralt bor
  • 1 csomag Le Gusto fűszerkeverék
  • 100 g Milfina tejföl
  • 250 g Alio rizs
  • 30 g Natur Aktiv biovaj
  • 2 ek Castello olívaolaj
  • 8 friss füge
  • cukor
  • Le Gusto Fűszermalom só
  • Le Gusto Fűszermalom bors

Elkészítés:

Elkészítés

Sózzuk és borsozzuk meg a csirkemellet, mindkét oldalát süssük kb. 2 percig növényi olajban, majd további 10 percig, lassú tűzön hagyjuk sülni a serpenyőben.

Forraljuk fel a forralt bort, majd hagyjuk főni, míg mennyisége a felére csökken. Adjuk hozzá a sült-mártást, majd főzzük 3 percig. Ezután adjuk hozzá a Crème fraîche-t, és ízesítsük sóval, borssal és cukorral.

1 liter vízben főzzük meg a rizst, egy szűrőkanálban csepegtessük le, és keverjük össze a vajjal, majd ízesítsük sóval és borssal. Negyedeljük el a fügéket és olíva olajban kb. 1 perc alatt süssük át. A csirkemellet, a fügét és a rizst a mártással tálaljuk.