Csirkemell mangós-chilis szósszal, pirított üvegtésztával

Adagok: 4
Elkészítési idő: 40 Perc
Nehézségi fok: Közepes
Hozzávalók
Hozzávalók:
  • 200 ml ASIA wok szósz, édes-chilis
  • 100 g ASIA üvegtészta
  • 30 g ASIA bambuszrügy
  • 30 g ASIA mungóbabcsíra
  • 2 ek Castello olívaolaj
  • egy kevés ASIA ázsiai fűszerek, ázsiai zöldfűszer
  • 2-4 cl ASIA szójaszósz
  • 600 g HÚSMESTER csirkemellfilé
  • 1/2 mangó
  • 1 db zöldhagyma
  • 100 g sárgarépa
  • 50 g sárga kaliforniai paprika
  • 2 db Goldland tojás

Elkészítés:

Elkészítés

A sütőt melegítsük elő 180°C-ra. A mangót hámozzuk meg, majd vágjuk apró kockákra.  
Egy kis edényben a mangókockákat és a chiliszószt főzzük kb. 30 percig alacsony hőmérsékleten.  
A csirkemellfilét ízesítsük az ázsiai zöldfűszerrel, majd egy kis olívaolajon mindkét oldalát süssük meg, de vigyázzunk, hogy ne barnuljanak meg. Adjuk a húshoz a mangós chiliszószt és sütőben, 180°C-on süssük készre, kb. 5 perc alatt.
Az üvegtésztát tegyük meleg vízbe, áztassuk kb. 10 percig, míg megpuhul.
A zöldségeket vágjuk vékony csíkokra és olívaolajon pirítsuk meg. Adjuk a megpirult zöldségekhez a lecsepegtetett üvegtésztát, a mungóbabcsírát és a bambuszrügyet, majd ezekkel együtt is süssük még egy rövid ideig a zöldségeket. Ha elkészült öntsük fel a szójaszósszal, adjuk hozzá a felvert tojásokat. Kb. 3 perc alatt, állandó kevergetés mellett süssük készre.
Tálaláskor a pirított üvegtésztára helyezzük a csirkemelleket, a húst locsoljuk meg a mangós-chilis szósszal.