Csirkemellfilé bazsalikomhabbal

Adagok: 2
Elkészítési idő: 40 Perc
Nehézségi fok: Közepes
Hozzávalók
Hozzávalók:
  • Csirkemellfilé:
  • 4 db HÚSMESTER csirkemell (darabonként kb. 140 g)
  • 2 ek. BELLASAN olívaolaj
  • LE GUSTO fűszermalom (só)
  • LE GUSTO fűszerkeverék szárnyasokhoz
  • Tészta:
  • 2x250 g GOURMET töltött tészta (paradicsomos - fokhagymás)
  • 2 ek. MILFINA teavaj
  • Bazsalikomhab:
  • 1 db vöröshagyma
  • 40 g MILFINA teavaj
  • 1 csokor bazsalikom
  • 1 ek. Aranykalász finomliszt
  • 4 cl VILLA GATTI Chardonnay
  • 150 ml zöldségleves alaplé
  • 150 ml Milfina tejszín
  • ízlés szerint LE GUSTO fűszermalom (só és bors)

Elkészítés:

Elkészítés

Csirkemellfilé: A csirkemellfilét kissé kiklopfoljuk és mindkét oldalát közepesen forró serpenyőben aranybarnára sütjük (kb. 7 perc).  
Megsózzuk és megfűszerezzük,  majd meleg helyen 2 percig pihentetjük.
Tészta: A paradicsomos - fokhagymás töltött tésztát kb. 6 percig sós vízben főzzük, majd óvatosan kiemeljük a vízből és a meleg, olvadt vajba keverjük.
Bazsalikomhab: A hagymát apróra vágjuk és a vajon üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a lisztet és rövid ideig együtt sütjük a hagymával. Felöntjük a borral és a tejszínnel,  rövid ideig hagyjuk főni. Sóval és borssal ízesítjük. A csíkokra vágott bazsalikomot hozzáadjuk a szószhoz és egy botmixerrel habosítjuk.