
Csőben sült Torchietti Ortolano
Adagok:
4
Elkészítési idő:
70
Perc
Nehézségi fok:
Könnyű
Hozzávalók
Hozzávalók:
- 500 g Dél-olasz tésztakülönlegesség, Torchietti Ortolano
- 1-1 db piros, zöld és sárga paprika
- 200 g Gartengold gyorsfagyasztott leveles paraj
- 2 db paradicsom
- fél cukkini
- 8 db Natur Aktiv biotojás
- 0.5 l Natur Aktiv bio teljes tej, 3,6 % zsírtartalom
- 500 ml Milfina habtejszín
- 150 g Milfina ementáli sajt reszelve
- friss bazsalikom
- Le Gusto Fűszermalom só
- Le Gusto fűszermalom feketebors
- Le Gusto oregánó
Elkészítés:
ElkészítésA sütőt melegítsük elő 170 °C-ra.
Hámozzuk meg a paradicsomot, távolítsuk el a magokat, majd vágjuk apró kockákra.
A paprikákat és a fél cukkinit szeljük csíkokra, a friss bazsalikomot pedig vágjuk apróra.
A leveles parajt olvasszuk ki, majd nyomkodjuk ki belőle a felesleges folyadékot.
A habtejszínt, tejet és tojásokat keverjük össze, fűszerezzük sóval, borssal és oregánóval.
Főzzük a tésztát bő sós vízben al dente keménységűre.
A zöldségeket, a bazsalikomot és a tésztát keverjük össze, majd helyezzük egy tűzálló tálba.
Öntsük rá a tejszínes-tejes-tojásos keveréket, végül szórjunk a tetejére reszelt ementáli sajtot.
Kb. 40 perc alatt süssük készre.