Csőben sült Torchietti Ortolano

Adagok: 4
Elkészítési idő: 70 Perc
Nehézségi fok: Könnyű
Hozzávalók
Hozzávalók:
  • 500 g Dél-olasz tésztakülönlegesség, Torchietti Ortolano
  • 1-1 db piros, zöld és sárga paprika
  • 200 g Gartengold gyorsfagyasztott leveles paraj
  • 2 db paradicsom
  • fél cukkini
  • 8 db Natur Aktiv biotojás
  • 0.5 l Natur Aktiv bio teljes tej, 3,6 % zsírtartalom
  • 500 ml Milfina habtejszín
  • 150 g Milfina ementáli sajt reszelve
  • friss bazsalikom
  • Le Gusto Fűszermalom só
  • Le Gusto fűszermalom feketebors
  • Le Gusto oregánó

Elkészítés:

Elkészítés

A sütőt melegítsük elő  170 °C-ra.
Hámozzuk meg a paradicsomot, távolítsuk el a magokat, majd vágjuk apró kockákra.
A paprikákat és a fél cukkinit szeljük csíkokra, a friss bazsalikomot pedig vágjuk apróra.  
A leveles parajt olvasszuk ki, majd nyomkodjuk ki belőle a felesleges folyadékot.
A habtejszínt, tejet és tojásokat keverjük össze, fűszerezzük sóval, borssal és oregánóval.
Főzzük a tésztát bő sós vízben al dente keménységűre.
A zöldségeket, a bazsalikomot és a tésztát keverjük össze, majd helyezzük egy tűzálló tálba.
Öntsük rá a tejszínes-tejes-tojásos keveréket, végül szórjunk a tetejére reszelt ementáli sajtot.
Kb. 40 perc alatt süssük készre.