
Currys-chilis húsgolyók zöldséges enchiladas lepénnyel
- A húsgolyókhoz:
- 1 fej hagyma
- 1 chilipaprika
- kevés petrezselyem
- 2 Azon melegében császárzsemle
- 125 ml Milfina hosszan friss tej
- 500 g Húsmester darált hús, vegyes
- 2 Natur Aktiv bio tojás
- 2 ek. Aranykalász búzaliszt
- 3 ek. Aranykalász zsemlemorzsa
- Le Gusto só
- kevés curry
- Lomee mustár
- Az enchiladas lepényhez:
- 250 g Aranykalász búzaliszt
- 2 ek. Kokárdás háromnegyed zsíros vaj
- 80 ml víz
- 1/2 cs. paprika-mix
- 1 cukkíni
- 1 fej hagyma
- 1 paradicsom
- Le Gusto só
- 15 ml zöld citrom leve
- 3 ek. Carloni paradicsompüré
- 2 ek. Kokárdás tejföl
- 100 g Milfina reszelt trappista sajt
Elkészítés:
ElkészítésA hagymát, fokhagymát, chilit és petrezselymet finomra aprítjuk. A zsemléket nagyobb kockákra vágjuk, langyos tejbe beáztatjuk. A darálthúst, tojásokat, mustárt, lisztet, kinyomkodott zsemlekockákat és a fűszereket alaposan összedolgozzuk. Fél órát pihentetjük.
Ezután kb. 30–40 g nagyságú golyókat formázunk. 3-3 golyót fa nyársra húzunk, óvatosan meggrillezzük.
Az enchiladas lepényhez a lisztből, vajból, sóból és vízből tésztát gyúrunk, vékony, kerek lepényeket nyújtunk belőle, majd serpenyőben zsiradék nélkül megsütjük őket.
A paprikát, cukkínit, hagymát, paradicsomot csíkokra vágjuk, egy serpenyőben erős tűzön megpirítjuk. Sóval, borssal fűszerezzük, a zöld citrom levével felöntjük. Végül hozzákeverjük a paradicsompürét, a tejfölt és a reszelt sajtot. A még meleg zöldségeket a lepényekbe töltjük, feltekerjük, és a grillsütőn megpirítjuk őket.