Darált hússal töltött csiperke

Adagok: 4
Előkészítési idő: 50
Nehézségi fok: Könnyű
Hozzávalók
Hozzávalók:
  • 12 db nagy szem csiperke
  • 2 fej hagyma
  • 4 ek Castello extra szűz olívaolaj
  • 2 ek Carloni passzírozott paradicsom
  • 500 g Húsmester darált pulykahús
  • 100 ml fehér bor
  • 200 ml zöldségleves
  • 1 csokor petrezselyem
  • 2 tk szárított oregánó
  • Le Gusto Fűszermalom só
  • Le Gusto Fűszermalom bors
  • 1 db helyben sütött Azon melegében rusztikus baguette

Elkészítés:

Elkészítés

Óvatos csavaró mozdulattal távolítsuk el a megtisztított gombák szárát. A gombák tönkjét és a hagymát vágjuk apróra. A hagymát pároljuk üvegesre 2 evőkanál olívaolajban, majd tegyük hozzá az apróra vágott tönköket, és 3 percig süssük tovább. Tegyük hozzá a passzírozott paradicsomot. A darált húst osszuk szét, majd tegyük hozzá, rövid ideig pirítsuk, majd ízesítsük oregánóval, sóval és borssal. A gombafejeket (kalapokat) töltsük meg a darált hússal, és jól nyomkodjuk meg. Ugyanebben a serpenyőben forrósítsuk fel a maradék 2 evőkanál olívaolajat, és helyezzük bele a gombafejeket nyitott felületükkel lefelé, majd süssük 3-4 percig. Fordítsuk meg őket, és süssük további 2 percig. Ezután öntsük fel a fehér borral és a zöldséglevessel, forraljuk fel, és közepes fokozaton, fedő alatt főzzük 15 percig. Ízesítsük sóval és borssal, majd szórjuk meg az aprított petrezselyemmel. Kínáljunk hozzá szeletelt rusztikus baguette-t.

Tipp:
Az a csiperke, amelynek kalapja kifelé hajlik, már nem friss.