Egészben sült fasírt sárgarépás burgonyapürével

Adagok: 4
Elkészítési idő: 120 Perc
Nehézségi fok: Közepes
Hozzávalók
Hozzávalók:
  • 1 fej hagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál Castello extra szűz olívaolaj
  • 0.5 csokor kakukkfű
  • 800 g Húsmester darált hús
  • 2 db NaturAktiv bio tojás
  • 4 evőkanál Aranykalász zsemlemorzsa
  • 150 g szárított paradicsom
  • Le Gusto só
  • Le Gusto bors
  • A sárgarépás burgonyapüréhez:
  • 700 g burgonya
  • 1 fej lilahagyma
  • 1 evőkanál Milfina teavaj
  • 600 g sárgarépa
  • 100 ml zöldségleves alaplé
  • 2 ág kakukkfű
  • 100 ml Milfina tejszín
  • Le Gusto só
  • Le Gusto bors
  • cukor
  • Le Gusto őrölt szerecsendió

Elkészítés:

Elkészítés

A sütőt előmelegítjük, alsó/felső sütés esetén 190 °C-ra, vagy légkeverés esetén 170 °C-ra. A hagymát és a fokhagymát meghámozzuk, felaprítjuk, majd 1 evőkanál olívaolajon megdinszteljük és kihűtjük. A kakukkfüvet megmossuk, szárazra rázzuk, a leveleit letépkedjük, és amennyiben szükséges, apróra vágjuk. A darált húst összekeverjük a tojásokkal, a zsemlemorzsával, a hagymával, a fokhagymával és a kakukkfűvel, sóval és borssal ízesítjük. A masszát egy alufólián négyzet alakúra kiterítjük, és elosztjuk a közepén a szárított paradicsomot. Ezután a masszát az alufólia segítségével feltekerjük, és az illesztéssel lefelé tepsire helyezzük, majd körülbelül 40-50 percre az előmelegített sütőbe toljuk.

Amíg sül, meghámozzuk a burgonyát, kockákra vágjuk, és sós vízben megfőzzük. A sárgarépát szintén meghámozzuk, és 1 cm nagyságú darabokra vágjuk. A hagymát meghámozzuk, finomra aprítjuk, és 2 evőkanál vajon megdinszteljük. Hozzákeverjük a sárgarépakockákat és egy kevés cukrot, kissé átforgatjuk, és levessel felöntjük. A felaprított kakukkfüvet hozzádjuk, és az egészet 10-12 percig főzzük.

A burgonyát áttörjük. A tejszínt felmelegítjük, összekeverjük a vajjal, végül a burgonyamasszához adjuk. A pürét sóval, borssal, szerecsendióval ízesítjük, a főtt sárgarépa 2/3 részét a püréhez keverjük. A fasírtot felszeleteljük, és a pürével tálaljuk. A maradék sárgarépakockákkal díszítjük.