Farfalle kolbásszal és ropogós parmezánchipsszel

Adagok: 4
Elkészítési idő: 15 Perc, Sütési idő: 5 Perc, Összesen: 15- 20 Perc
Nehézségi fok: Könnyű
Hozzávalók
Hozzávalók:
  • 400 g Gourmet színes farfalle citrommal
  • 150 g Gourmet minikolbászka-mix
  • 50 g Carloni pesto, genovese
  • 100 g cukkini
  • 100 g koktélparadicsom
  • 60 g Primis parmigiano reggiano DOP
  • ízlés szerint Le Gusto tengeri só
  • ízlés szerint Le Gusto fűszermalom, fekete bors
  • 2 ek. Castello extraszűz olívaolaj
  • friss fűszernövények a dekoráláshoz, pl. bazsalikom, snidling, petrezselyem

Elkészítés:

Elkészítés

Parmezánchips:
A parmezánt lereszeljük és egy teflonserpenyőben aranybarnára sütjük. Kb. 3 perc után megforgatjuk és további 3 percig sütjük. Ezután hűlni hagyjuk és kis darabokra törjük.

A tésztát bő sós vízben megfőzzük.

A kolbászt felaprítjuk, a koktélparadicsomot felszeleteljük, majd a cukkinit felkockázzuk. Az olívaolajat egy nagy serpenyőben felhevítjük és a kockára vágott cukkinit megpirítjuk benne. A kolbászt, a koktélparadicsomot és a készre főzött tésztát a serpenyőbe, a cukkinihez adjuk. Jól összeforgatjuk és ízlés szerint sóval és borssal ízesítjük, végül hozzáadjuk a pestot.

Tálalás előtt frissen vágott fűszernövényekkel és parmezánchipsszel díszítjük.