Farfalle marhahúscsíkokkal

Adagok: 4
Elkészítési idő: 40 Perc
Nehézségi fok: Könnyű
Hozzávalók
Hozzávalók:
  • 250 g Prémium csavart tészták, farfalle
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 darab újhagyma
  • 1 csomag Szeletelt bacon
  • 200 g Marhasteak
  • 60 dkg Carloni hámozott paradicsom
  • friss bazsalikom
  • Le Gusto oregánó
  • Le Gusto majoranna
  • Le Gusto fűszermalom, só
  • Le Gusto fűszermalom, fekete bors
  • 20 g Castello olívaolaj
  • Grana Padano, olasz keménysajt ízlés szerint

Elkészítés:

Elkészítés

A tésztavizet kevés olajjal és egy csipet sóval feltesszük forrni.

Egy mélyebb serpenyőben olívaolajat hevítünk, amelyben a felkockázott vöröshagymát és a vékonyra szeletelt újhagymát (az egészet felhasználjuk) üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a hajszálvékony csíkokra vágott marhahúst, majd amikor a hús közepesen átsült, a szeletelt bacont is, és addig pirítjuk, amíg a marhahús átsül, a bacon pedig megpirul.

A hámozott paradicsomot felkockázzuk, a serpenyő tartalmához öntjük. Ha túl sűrű, hígíthatjuk egy kevés vízzel, majd a szószt ízlés szerint fűszerezzük. Közepes lángon összeforraljuk.
Közben a forrásban levő vízbe tesszük a tésztát és „al dente” keménységűre főzzük. Leszűrjük és a serpenyőben levő szószra öntjük a tésztát, jót átforgatjuk és még egyszer összeforraljuk.
Ízlés szerint reszelt Grana Padano sajttal tálaljuk.