Fehérboros-fokhagymás kékkagyló

Adagok: 4
Elkészítési idő: 30 Perc
Nehézségi fok: Közepes
Hozzávalók
Hozzávalók:
  • 2 fej vöröshagyma
  • 3-4 darab Le Gusto babérlevél
  • 1 kg kékkagyló
  • 3 dl Villa Gatti Chardonnay olasz fehérbor
  • 7-8 gerezd fokhagyma
  • egy csokor petrezselyemzöld
  • 1/2 dl Minos extraszűz olívaolaj
  • egy kevés Milfina teavaj
  • egy csipet Le Gusto fűszermalom, fekete bors
  • egy csipet Le Gusto fűszermalom, tengeri só
  • ½ citrom leve
  • Azon melegében rusztikus baguette

Elkészítés:

Elkészítés

A friss kagylókat víz és egy körömkefe segítségével alaposan megmossuk. Csak a zártakat használjuk fel, főzés után pedig távolítsuk el azokat, amelyek nem nyíltak ki!

A főzőléhez a vöröshagymát felaprítjuk, hozzáadjuk a babérlevelet és a megtisztított kagylókat és felöntjük annyi forró vízzel, hogy bőven ellepje a kagylót, majd hozzáadunk 2 dl fehérbort. Fedő alatt 6 percig főzzük.
Egy edényben felhevítjük az olívaolajat és a vajat, megpirítjuk benne a felaprított fokhagymagerezdeket. A tűzről levéve hozzáadjuk az apróra vágott petrezselyemzöldet és a borsot, majd felöntjük 1 dl fehérborral. Visszatesszük a tűzre, összeforraljuk, végül sózzuk és citromlevet facsarunk hozzá.
A megfőtt kagylót egy szűrő segítségével áttesszük a fokhagymás mártásba és fedő alatt összeforraljuk.

Az elkészült ételt baguetteszeletekkel kínáljuk.