Fettuccine garnélával és paradicsommal

Adagok: 4
Elkészítési idő: 30 Perc
Nehézségi fok: Könnyű
Hozzávalók
Hozzávalók:
  • 35 dkg Almare Seafood garnéla, natúr
  • 45 dkg Gourmet tésztakülönlegesség, spenótos fettuccine
  • 4 ek. Castello olívaolaj
  • 5 gerezd zúzott fokhagyma
  • 1 db friss, kimagozott chilipaprika
  • 40 dkg darabolt koktélparadicsom
  • ízlés szerint Gourmet só (sóőrlő)
  • ízlés szerint Le Gusto fekete bors (fűszermalom)
  • ízlés szerint friss, apróra vágott petrezselyem
  • ízlés szerint friss, apróra vágott kapor

Elkészítés:

Elkészítés

Egy nagy lábasban sós vizet forralunk. Beletesszük a tésztát, és 8−10 percig főzzük, amíg éppen csak megpuhul (al dente). Leszűrjük.

Közben egy nagy serpenyőben felforrósítjuk az olívaolajat. Beletesszük a fokhagymát és aranysárgára pirítjuk, majd hozzáadjuk az apróra vágott chilit. Sóval, borssal ízesítjük. Hozzáadjuk a rákokat, és kb. 2 percig pirítjuk, amíg rózsaszínűek lesznek.

A tésztát előmelegített tálalóedénybe tesszük, gondosan összekeverjük a rákokkal és a félbe vagy negyedekre vágott koktélparadicsommal, megszórjuk petrezselyemmel és kaporral. Azonnal tálaljuk.