Fogasfilé paradicsomos újhagymán

Adagok: 4
Elkészítési idő: 20 Perc
Nehézségi fok: Közepes
Hozzávalók
Hozzávalók:
  • 350 g paradicsom
  • 150 g újhagyma
  • 4 db fogasfilé (fagyasztott)
  • 40 ml Sauvignon Blanc
  • 50 g Aranykalász búzaliszt
  • 60 ml Castello extra szűz olívaolaj
  • 1 evőkanál petrezselyem, frissen aprítva
  • Le Gusto só
  • Le Gusto fehérbors

Elkészítés:

Elkészítés

A paradicsomokat kereszt alakban bevágjuk, és kb. 1 percre forró vízbe helyezzük. Ezután hirtelen lehűtjük, és lehúzzuk a héjukat. A torzsájukat kivágjuk, húsukat kimagozzuk, majd apró kockákra vágjuk. Az újhagymát megtisztítjuk, vékony karikákra vágjuk.

A halfiléket leöblítjük, szárazra töröljük, a Sauvignon Blanc-nal megcsepegtetjük, sózzuk, és mindkét oldalukat liszttel meghintjük. 3 evőkanál olívaolajon mindkét oldalukat 3 percig sütjük, majd kivesszük a serpenyőből és egy fedeles edényben 90 °C-os sütőben melegen tartjuk. A maradék olajat felforrósítjuk, a paradicsomot és az újhagymát közepes lángon megdinszteljük. Sóval és borssal ízesítjük. A halat és a zöldséget tányérokra rendezzük, végül aprított petrezselyemmel megszórjuk.

Köretnek a rizs nagyszerűen illik hozzá.