
Fogasfilé paradicsomos újhagymán
- 350 g paradicsom
- 150 g újhagyma
- 4 db fogasfilé (fagyasztott)
- 40 ml Sauvignon Blanc
- 50 g Aranykalász búzaliszt
- 60 ml Castello extra szűz olívaolaj
- 1 evőkanál petrezselyem, frissen aprítva
- Le Gusto só
- Le Gusto fehérbors
Elkészítés:
ElkészítésA paradicsomokat kereszt alakban bevágjuk, és kb. 1 percre forró vízbe helyezzük. Ezután hirtelen lehűtjük, és lehúzzuk a héjukat. A torzsájukat kivágjuk, húsukat kimagozzuk, majd apró kockákra vágjuk. Az újhagymát megtisztítjuk, vékony karikákra vágjuk.
A halfiléket leöblítjük, szárazra töröljük, a Sauvignon Blanc-nal megcsepegtetjük, sózzuk, és mindkét oldalukat liszttel meghintjük. 3 evőkanál olívaolajon mindkét oldalukat 3 percig sütjük, majd kivesszük a serpenyőből és egy fedeles edényben 90 °C-os sütőben melegen tartjuk. A maradék olajat felforrósítjuk, a paradicsomot és az újhagymát közepes lángon megdinszteljük. Sóval és borssal ízesítjük. A halat és a zöldséget tányérokra rendezzük, végül aprított petrezselyemmel megszórjuk.
Köretnek a rizs nagyszerűen illik hozzá.