Francia lecsó (Ratatouille)

Adagok: 4
Előkészítési idő: kb. 35 perc
Nehézségi fok: Könnyű
Hozzávalók
Hozzávalók:
  • 1 kápia paprika
  • 2 TV paprika
  • 1 cukkini
  • 1 padlizsán
  • 1 fej lilahagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 doboz Carloni passzírozott paradicsom
  • 5 evőkanál Castello olívaolaj extra szűz
  • 2 evőkanál Castello olasz ecet
  • 12 koktélparadicsom
  • 1 maréknyi friss kakukkfű
  • 2 babérlevél
  • Le Gusto Fűszermalom só
  • Le Gusto Fűszermalom bors

Elkészítés:

Elkészítés

Vágjuk ketté a koktélparadicsomokat és a paprikát, távolítsuk el a magházat, és szeleteljük kb. 1-2 cm széles csíkokra. Felezzük el a cukkinit és a padlizsánt, majd vágjuk karikákra. A hagymákat daraboljuk fel nyolc részre, a fokhagymát pedig apróra. A hozzávalókat külön-külön tegyük félre. Egy serpenyőben forrósítsunk fel 3 evőkanálnyi olajat, majd a zöldségeket (paprika, cukkini, padlizsán és hagyma) egymás után helyezzük a serpenyőbe, és süssük addig, míg szinte teljesen megpuhul. Eközben egy fazékban forrósítsunk fel 2 evőkanál olajat, pároljuk meg benne a fokhagymát, és öntsük hozzá a passzírozott paradicsomot.

A megsütött zöldségeket a felezett koktélparadicsomokkal együtt rakjuk bele a paradicsommártásba. Öntsünk hozzá ecetet, és aprított kakukkfűvel, babérlevéllel, sóval és borssal ízesítsük. Főzzük tovább 5 percig lassú tűzön.

Ízletes, helyben sütött Azon melegében rusztikus baugette-ünk kiválóan illik hozzá.