
Francia lecsó (Ratatouille)
- 1 kápia paprika
- 2 TV paprika
- 1 cukkini
- 1 padlizsán
- 1 fej lilahagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 doboz Carloni passzírozott paradicsom
- 5 evőkanál Castello olívaolaj extra szűz
- 2 evőkanál Castello olasz ecet
- 12 koktélparadicsom
- 1 maréknyi friss kakukkfű
- 2 babérlevél
- Le Gusto Fűszermalom só
- Le Gusto Fűszermalom bors
Elkészítés:
Elkészítés Vágjuk ketté a koktélparadicsomokat és a paprikát, távolítsuk el a magházat, és szeleteljük kb. 1-2 cm széles csíkokra. Felezzük el a cukkinit és a padlizsánt, majd vágjuk karikákra. A hagymákat daraboljuk fel nyolc részre, a fokhagymát pedig apróra. A hozzávalókat külön-külön tegyük félre. Egy serpenyőben forrósítsunk fel 3 evőkanálnyi olajat, majd a zöldségeket (paprika, cukkini, padlizsán és hagyma) egymás után helyezzük a serpenyőbe, és süssük addig, míg szinte teljesen megpuhul. Eközben egy fazékban forrósítsunk fel 2 evőkanál olajat, pároljuk meg benne a fokhagymát, és öntsük hozzá a passzírozott paradicsomot.
A megsütött zöldségeket a felezett koktélparadicsomokkal együtt rakjuk bele a paradicsommártásba. Öntsünk hozzá ecetet, és aprított kakukkfűvel, babérlevéllel, sóval és borssal ízesítsük. Főzzük tovább 5 percig lassú tűzön.
Ízletes, helyben sütött Azon melegében rusztikus baugette-ünk kiválóan illik hozzá.