
Füstölt sajtos - almás lángos
- 400 g Aranykalász finomliszt
- 100 g Bellasan margarin
- 250 ml Milfina tej, 3,5%
- 1 kocka élesztő
- 1 tk Le Gusto Fűszermalom só
- 1 tk cukor
- A feltéthez:
- 200 g Milfina tejföl
- 1 db alma
- 200 g Milfina Füstölt sajtszeletek
Elkészítés:
ElkészítésMelegítsük fel a tejet és a margarint. A lisztet, élesztőt, sót és cukrot keverjük össze, majd a tej hozzáadásával keverjük sima tésztává. A tésztát meleg helyre téve hagyjuk kelni, amíg mérete egyértelműen meg nem nő. Ezután osszuk 6 részre, majd egyenként nyújtsuk ki. A 6 darab lángost helyezzük sütőpapírra, kenjünk mindegyikre tejfölt, majd a megkent lángosokat a sütőpapírral együtt helyezzük egy sütőlapra.
Távolítsuk el az alma magházát, negyedeljük, majd szeleteljük fel. A füstölt sajtszeleteket az almaszeletekkel együtt helyezzük a lángosokra. Előmelegített sütőben alsó/felső fűtés mellett 220°C-on (légkeverés esetén 200°C-on), a középső sínen süssük kb. 20 percig.
TIPP:
Csepegtessen citrom- vagy narancslevet a felaprított almára, így megakadályozhatja az almadarabok megbarnulását.