Füstölt sajtos - almás lángos

Adagok: 6
Előkészítési idő: kb. 50 perc, könnyű (pihentetési idő nélkül)
Nehézségi fok: Könnyű
Hozzávalók
Hozzávalók:
  • 400 g Aranykalász finomliszt
  • 100 g Bellasan margarin
  • 250 ml Milfina tej, 3,5%
  • 1 kocka élesztő
  • 1 tk Le Gusto Fűszermalom só
  • 1 tk cukor
  • A feltéthez:
  • 200 g Milfina tejföl
  • 1 db alma
  • 200 g Milfina Füstölt sajtszeletek

Elkészítés:

Elkészítés

Melegítsük fel a tejet és a margarint. A lisztet, élesztőt, sót és cukrot keverjük össze, majd a tej hozzáadásával keverjük sima tésztává. A tésztát meleg helyre téve hagyjuk kelni, amíg mérete egyértelműen meg nem nő. Ezután osszuk 6 részre, majd egyenként nyújtsuk ki. A 6 darab lángost helyezzük sütőpapírra, kenjünk mindegyikre tejfölt, majd a megkent lángosokat a sütőpapírral együtt helyezzük egy sütőlapra.
Távolítsuk el az alma magházát, negyedeljük, majd szeleteljük fel. A füstölt sajtszeleteket az almaszeletekkel együtt helyezzük a lángosokra. Előmelegített sütőben alsó/felső fűtés mellett 220°C-on (légkeverés esetén 200°C-on), a középső sínen süssük kb. 20 percig.

TIPP:
Csepegtessen citrom- vagy narancslevet a felaprított almára, így megakadályozhatja az almadarabok megbarnulását.