Füstölt tofuval töltött paradicsom

Adagok: 4
Előkészítési idő: kb. 50 perc
Nehézségi fok: Közepes
Hozzávalók
Hozzávalók:
  • 1 fej hagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 150 g csiperkegomba
  • 100 g Just Veg! füstölt biotofu
  • Castello extra szűz olívaolaj
  • 80 g Alpenmark kenhető friss sajt
  • 50 g raclette sajt
  • 4 nagy, húsos paradicsom
  • Le Gusto só és bors

Elkészítés:

Elkészítés

A hagymát és a fokhagymát hámozzuk meg, és vágjuk apró kockákra. A csiperkegombákat tisztítsuk meg, és negyedeljük fel. A tofut kockázzuk apróra. A hagymát és a fokhagymát az olajon pirítsuk meg, a tofut és a csiperkét adjuk hozzá és pirítsuk tovább. Az edényt vegyük le a tűzről, keverjük bele a friss sajtot és a raclette sajtot, majd ízesítsük sóval és borssal. A paradicsomokat a száruk alatt 2 cm-rel vágjuk keresztbe. A paradicsom magjait és húsát egy kanál segítségével vájjuk ki. A gombás masszát töltsük bele és tegyük rá a levágott tetejüket. Alacsony hőfokon, zárt tetővel, grillezzük kb. 30 percig. A grillnek kb. 180 °C hőmérsékletűnek kell lennie.