Garnéla tempurabundában, wasabis Mie-tésztán

Adagok: 4
Elkészítési idő: 60 Perc
Nehézségi fok: Közepes
Hozzávalók
Hozzávalók:
  • ½ darab lime
  • 200 g Almare Seafood Garnélarák, natúr
  • 1 ek. Asia szójaszósz
  • 150 g Asia tempuraliszt
  • A sütéshez:
  • Asia mogyoróolaj
  • 250 g Asia Mie-tészta
  • 100 g újhagyma
  • 100 g sárgarépa
  • 2 ek. Asia szezámolaj, sütésre
  • 1 ek. wasabipaszta
  • 4 cl. szaké
  • 4 cl. Asia teriyaki szósz
  • 5 g friss koriander
  • 50 g Snack Fun mogyoró wasabis tésztabundában

Elkészítés:

Elkészítés

Garnéla tempurabundában

A fél lime reszelt héjával ízesítjük a garnélákat. Hozzáadjuk a lime levét és a szójaszószt, és jól összekeverjük. Ezután körülbelül ½ órán át pácoljuk a hűtőszekrényben.
Közben a csomagoláson található útmutatás alapján elkészítjük a tempuratésztát.
A mogyoróolajat 160 °C-ra hevítjük. A garnélákat beleforgatjuk a tésztába, majd a bő olajban megsütjük és egy konyhai papírtörlőre szedjük.

Wasabis Mie-tészta

A Mie-tésztát a csomagoláson található útmutatás alapján megfőzzük és lehűtjük. A wasabis mogyorót és a koriandert durvára aprítjuk. Az újhagymát és a sárgarépát finom csíkokra vágjuk, és a szezámolajban kissé megpirítjuk. Belekeverjük a wasabipasztát és felöntjük a szakéval. Hozzáadjuk a kifőtt tésztát és összekeverjük. Teriyaki szósszal ízesítjük. Végül beleforgatjuk a koriandert és a wasabis mogyorót is, majd egy tálban, a garnélákkal tálaljuk.