Gluténmentes pizzatészta kókuszlisztből

Adagok: 4
Elkészítési idő: 30 Perc, sütési idő: 20- 25 Perc
Nehézségi fok: Nehéz
Hozzávalók
Hozzávalók:
  • A pizzához:
  • 170 g Natur Aktiv kókuszliszt
  • csipetnyi Le Gusto fűszermalom, tengeri só
  • csipetnyi Le Gusto fűszermalom, fekete bors
  • 6 darab Natur Aktiv bio tojás
  • 4 - 8 tk. Natur Aktiv bio natúr joghurt
  • A paradicsomszószhoz:
  • 250 g paradicsom
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 1 ek. Natur Aktiv bio repceolaj
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 ek. Carloni sűrített paradicsom
  • 125 ml zöldségalaplé (Le Gusto zölségleveskockából)
  • 2 szem Le Gusto egész fekete bors
  • 1 darab Le Gusto babérlevél
  • 1 tk. Le Gusto oregánó
  • csipetnyi só
  • 1 tk. Happy Harvest kristálycukor

Elkészítés:

Elkészítés

1. lépés
Paradicsomszósz: A vöröshagymát és a fokhagymát meghámozzuk, apró kockára vágjuk és egy serpenyőben olajban megdinszteljük. Hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, felforraljuk és felöntjük a zöldségalaplével. A felkockázott paradicsomot, a borsot, a babérlevelet és az oregánót is beletesszük a szószba. Kb. 10 percig főzzük, sóval és cukorral ízesítjük. Kivesszük belőle a babérlevelet és a borsot, majd egy botmixerrel pürésítjük és hagyjuk kihűlni.

2. lépés
Pizzaalap: A kókuszliszthez keverjük a sót és a borsot.

3. lépés
A tojásokat habosra keverjük, hozzáadjuk a fűszeres kókuszlisztet és jól elkeverjük. Végül 4 - 8 teáskanál joghurtot adagolunk hozzá. A tésztát kézzel átgyúrjuk és cipót formálunk belőle.

4. lépés
Egy sütőlapra sütőpapírt helyezünk. Annak érdekében, hogy a pizzalap könnyen eltávolítható legyen a papírról, néhány csepp olajjal megkenjük. A tésztát a papírra tesszük, és kézzel addig nyújtjuk-simítjuk, amíg egy kör alakú, kb. 3 mm vastag pizzalapot formálunk belőle. Tipp: takarja le a tésztát egy másik sütőpapírral, így könnyebb kinyújtani a tésztát.

5. lépés
A pizzatésztát 180 °C-on (felső / alsó sütéssel) körülbelül 10 percig sütjük, majd kivesszük a sütőből, 2- 3 evőkanál paradicsomszósszal megkenjük, arra pedig ízlés szerint különböző feltéteket teszünk.

6. lépés
Kb. 5 - 10 perc alatt készre sütjük.

Tipp: A tészta édes változata is finom!